Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Josipovićeve izjave podijelile su i političke stranke. Prije tih podataka donosimo kratki podsjetnik kako se promijenio nastup predsjednika: od pomalo sramežljivog do vrlo oštrog i kritičnog.


'Podsjetit ću, rekao sam, neću biti fikus'. rekao je Ivo Josipović i sada vidimo da je ozbiljno mislio. 'Bit ću kaktus koji će žestoko bosti Vladu kako bi činila sve što može da Hrvatska bude pravednija država' dodao je predsjednik za vrijeme i poslije predsjedničke kampanje.

'Iako je nekoliko puta rekao da će bit kaktus, on se sada ponaša sukladno onom što je govorio u predsjedničkoj kampanji', pojašnjava Ankica Mamić, PR stručnjak. 'On je dosljedan, on ima stavove i on svoje stavove zastupa, ne povlači se na prvu', dodaje Mamić

Sve rjeđe i rjeđe sramžljiv

'Neki put sam malo sramežljiv', rekao je predsjednik Josipović sam za sebe, no vidimo da se to s vremenom sve rjeđe i rjeđe događa.

'Ja mislim da predsjednik Josipović za trajanje svoje kampanje nije do kraja pokazao svoju pravu narav i političku strast', zaključila je Ankica Mamić. Svoju je narav pokazao čim je postao predsjednik Republike, a ona se često nije svidjela premijerki. 'Ja pozivam gđu. Kosor da pokrene u Saboru proceduru za opoziv predsjednika Republike, ali naravno, ako gđa Kosor ne uspije, ja očekujem njenu ostavku', rekao je tako Josipović.

>> Josipović poručio Kosor: Tražite moj opoziv

'Naše političke elite u zadnjih 20 godina nisu ostvarile nikakav konsenzus i zbog toga će se ovakvi sukobi ja mislim, češće događati, barem u trenutku dok imamo predsjednika s jedne polit. opcije, a Vladu s druge političke opcije', ističe Ankica Mamić.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju