Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet koncesionaru kontejnerskog terminala

Josipović: Zadovoljan sam razvojnim planovima Luke Rijeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović danas je posjetio koncesionara riječkog lučkog kontejnerskog terminala Brajdica, gdje se upoznao s ulaganjima u razvoj infrastrukture Luke Rijeke, javno privatnim partnerstvom i investicijskim ciklusom na tom terminalu.

Predsjednik Josipović kazao je da je s velikim zadovoljstvom čuo o situaciji i razvojnim planovima Luke Rijeke, među ostalim i najavu da u ponedjeljak na terminal Brajdica dolazi nova oprema, čime će kapacitet Rijeke, njene sposobnosti i mjesto na tržištu znatno ojačati.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi LIječnički tim tijekom operacije Izvedena rijetka transplantacija Veliki uspjeh riječkog KBC-a, muškarcu presadili bubrege bebe: "Malobrojni to mogu izvesti"

>> Grčić o Planu 21: U krivu ste ako mislite da se mandat može ostvariti nakon godinu i pol

Istaknuo je da je to zasigurno rezultat dobre politike koja se vodila kada je riječ o luci dodavši da je Grad Rijeka, kako je čuo, odlično surađivao s koncesionarom. "Sada ostaje da u razvoju, ne samo Rijeke nego i Hrvatske, učinimo sve da Rijeka izgradnjom željeznice i prometnih veza dobije dodatne mogućnosti i to će zasigurno u jednom relativno kratkom vremenu postati iznimno važan potencijal i za Rijeku i za Hrvatsku", kazao je Josipović.

Predsjednik Ivo Josipović posjetio je riječku luku i terminal na Brajdici uoči dolaska nove opreme na kontejnerski terminal na Brajdici, tj deset novih dizalica za prekrcaj kontejnera, koji će u ponedjeljak, 20. svibnja biti dopremljene brodom.

Postavljanje nove opreme očekuje se tijekom srpnja ove godine, a to će, uz druge završene projekte, omogućiti da Rijeka ulaskom u EU postane prva luka ticanja EU u sjevernom Jadranu. Naime, osim nabavke nove opreme, završen je i projekt produljenja obale, tj. pristaništa na terminalu Brajdica i novi cestovni ulaz za kamione. Uređene su nove prostorije za službenike carine i policije i špeditere te nova veterinarsko-fitosanitarna inspekcijska postaja.

Kontejnerski terminal na Brajdici tako će biti posve opremljen u skladu sa svjetskim standardima, što će omogućiti povećanje prometa na riječkom pravcu, a od 2014. i ravnopravnu tržišnu utakmicu s konkurentskim lukama u Kopru i Trstu.

Nakon sastanka u Jadranskim vratima d.d. predsjednik Josipović obišao je kontejnerski terminal na Brajdici, a potom će nazočiti na svečanoj akademiji u povodu 40-te obljetnice Sveučilišta u Rijeci. (T.Š./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene