Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hrvatska ima perspektivu'

Josipović: Unatoč promjeni vlasti, u vanjskoj politici ništa se nije promijenilo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bez obzira što je u Hrvatskoj nedavno došlo do promjene vlasti , u hrvatskoj vanjskoj politici nema bitnih razlika, jer su njezini glavni ciljevi ostali isti - EU i djelovanje prema regiji, ocijenio je Predsjednik RH Ivo Josipović.

Predsjednik smatra kako se hrvatska vanjska politika, osim daljnjeg partnerstva sa SAD-om, zbog gospodarske krize treba otvoriti i prema trećim zemljama koje se snažno razvijaju poput Kine, Rusije i Brazila.

Hrvatska ima perspektivu da iz male zemlje preraste u malu silu, koja će se nametnuti kao faktor u regiji uz sve pogodnosti i dodatnu snagu koju će joj dati EU, kazao je.

Osvrćući se na prethodnih 20 godina, Josipović je istaknuo kako smo do danas postali bolja zemlja, u kojoj se više nego ranije poštuju sloboda, solidarnost, ljudska prava i demokracija, ali smo istodobno daleko od savršenog društva, o čemu govore brojni problemi s korupcijom, pravosuđem ili u praksi nedovoljnim poštivanjem prava manjina.

Dekan Zagrebačke škole ekonomije i managementa Đuro Njavro zahvalio se predsjedniku što je posjetio tu ustanovu koja trenutno obrazuje 1.200 studenata, među kojima je njih tisuću na preddiplomskom studiju a 200 na specijalističkim studijima.

Pročitajte i ovo PR ZŠEM Zlatna na svjetskom kupu i izvrsna studentica na najboljoj poslovnoj školi u Hrvatskoj PR ZŠEM Iz studentskih klupa do zaposlenja u Rimcu

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene