Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bez obzira što je u Hrvatskoj nedavno došlo do promjene vlasti , u hrvatskoj vanjskoj politici nema bitnih razlika, jer su njezini glavni ciljevi ostali isti - EU i djelovanje prema regiji, ocijenio je Predsjednik RH Ivo Josipović.


Predsjednik smatra kako se hrvatska vanjska politika, osim daljnjeg partnerstva sa SAD-om, zbog gospodarske krize treba otvoriti i prema trećim zemljama koje se snažno razvijaju poput Kine, Rusije i Brazila.

Hrvatska ima perspektivu da iz male zemlje preraste u malu silu, koja će se nametnuti kao faktor u regiji uz sve pogodnosti i dodatnu snagu koju će joj dati EU, kazao je.

Osvrćući se na prethodnih 20 godina, Josipović je istaknuo kako smo do danas postali bolja zemlja, u kojoj se više nego ranije poštuju sloboda, solidarnost, ljudska prava i demokracija, ali smo istodobno daleko od savršenog društva, o čemu govore brojni problemi s korupcijom, pravosuđem ili u praksi nedovoljnim poštivanjem prava manjina.

Dekan Zagrebačke škole ekonomije i managementa Đuro Njavro zahvalio se predsjedniku što je posjetio tu ustanovu koja trenutno obrazuje 1.200 studenata, među kojima je njih tisuću na preddiplomskom studiju a 200 na specijalističkim studijima.

Vezani članci Komemorativni skup u Kerestincu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Bandić na komemoraciji za logoraše u Kerestincu: "Zviždite, ja nisam ovdje došao po pljesak" Slika nije dostupna Milanović o Bandićevoj tužbi: 'Ja živim od plaće, ne znam od čega živi on koji je tužio pola Zagreba'

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju