Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeremić novi predsjednik Opće skupštine UN-a

Josipović o Jeremiću: Nadam se da neće biti prepreka dobroj suradnji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović komentirao je u petak navečer izbor srbijanskog ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića za predsjednika Opće skupštine UN-a te je uz čestitke iznio je i očekivanja 'da novoizabrani predsjednik korektno obavlja svoj posao na zadovoljstvo svih država svijeta'.

'Za one koji prate međunarodne odnose Jeremićev izbor nije iznenađenje s obzirom na odnos snaga i pokret nesvrstanih u kojemu je Srbija vrlo aktivna,' kazao je Josipović za večerašnjeg posjeta Slavonskome Brodu gdje je bio na svečanom otvaranju 48. Brodskog kola.

Hrvatsku potporu izboru litvanskog veleposlanika koji je također kandidirao za to mjesto Josipović je objasnio ranije danim obećanjem. ' Srbija je izašla naknadno sa svojom kandidaturom i mi ga nismo mogli podržati iz dobrih običaja koji vladaju u skupinama iz kojih se obavlja izbor', kazao je hrvatski predsjednik. 'Javnost se sigurno prisjeća i nekih nesporazuma koje smo imali s Jeremićem, no nadam se kako to neće biti zapreka dobroj suradnji', dodao je Josipović.

Pročitajte i ovo Ivo Josipović Uskoro premijera "Povukao sam se na selo i izolirao od svega": Bivši predsjednik napisao operu o ubojstvu koje je šokiralo svijet Bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor na svom Twitter profilu objavila afotografiju s Vukom Jeremićem susret u Bakuu Bivša premijerka objavila fotografiju s nekadašnjim srpskim kolegom: "Snažno smo se fajtali...Frcale su iskre!

>> Prisjetite se što je Vuk Jeremić govorio o Hrvatskoj

Srbijanski ministar vanjskih poslova izabran je u petak za predsjednika Opće skupštine UN-a pobjedivši protukandidata litvanskog veleposlanika u UN-u Daliusa Cekuolisa za kojega je glasovala Hrvatska. Od 193 zemlje članice UN-a, za šefa srbijanske diplomacije glasovalo ih je 99, a za Cekuolisa 85.

Jeremić će Općom skupštinom UN-a predsjedati od rujna ove godine do rujna 2013. (Hina)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene