Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ni predsjednik Josipović nije htio govoriti o detaljima dogovora Vesne Pusić i Karla Erjavca, ali smatra da je svako rješenje koje prihvate obje države dobro.


Predsjednik Republike Ivo Josipović ocijenio je danas da je sinoćnji sastanak hrvatske prve potpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić i slovenskog ministra vanjskih poslova Karla Erjavca o rješavanju problema Ljubljanske banke u Otočcu ob Krki "bio pozitivan".

"Naravno, ne mogu o detaljima dok naše vlade ne zaključe posao do kraja. Nadam se da će sve biti u redu", izjavio je Josipović novinarima nakon obilježavanja desete obljetnice rada Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba.

Vezani članci Slika nije dostupna Nizozemska: Hrvatski pristupni ugovor u rukama senata i kraljice Beatrix Slika nije dostupna Erjavec umjereni optimist, očekuje i dodatni susret s Pusić

>> 'Prijedlog je izdrživ, nikome ne šteti i spremna sam za njega odgovarati'

Predsjednik Josipović nije želio govoriti o detaljima dogovora, no rekao je kako "svako rješenje koje vlade prihvate je sigurno dobro".

Ministri vanjskih poslova Hrvatske i Slovenije Vesna Pusić i Karl Erjavec objavili su u srijedu navečer da su našli rješenje za problem Ljubljanske banke, ali ga ne mogu predstaviti javnosti dok ga ne odobre vlade u Zagrebu i Ljubljani.

"Ako prijedlog dobro prođe i bude prihvatljiv za vlade i premijere, velika je vjerojatnost da će Slovenija već u ožujku biti u stanju ratificirati naš ugovor (o pristupanju EU), ali to ovisi o prihvaćanju ovog rješenja", kazala je Pusić danas u Saboru odgovarajući na pitanja zastupnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook