Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas, upitan bi li se Vijeće za nacionalnu sigurnost trebalo baviti time što se ponavlja da 'cure' informacije o važnim istragama koje se provode u Hrvatskoj, da nema zapreke za to ako se pojavi takva potreba i ako u Državnom odvjetništvu i policiji zatraže raspravu o 'curenju' informacija na toj razini.


'Ako se pojavi ta potreba, ako u DORH-u i policiji budu tražili da se to raspravi na toj razini, nema zapreke za to', rekao je Josipović koji drži da je pitanje 'curenja' informacija u prvom redu pitanje za te institucije, iako, ocijenio je, oni nisu jedini koji imaju određene dokumente, već su tu i obrane.

Na upit novinara da komentira rezultate posljednjih anketa, prema kojima je 51 posto građana za ulazak u Europsku uniju, Josipović je rekao kako bi želio 'da prva brojka bude barem šest'. 'To je moja zadaća, zadaća Vlade i svih onih koji danas zagovaraju EU, a to je većina političke scene', istaknuo je.

Josipović smatra važnom pobjedu eurofila na referendumu uvjerljivom većinom, jer je to, ocijenio je, 'pretpostavka jakog legitimiteta europske politike, a i nastavka reformi'. 'Tek ulazimo u razdoblje kada ćemo ozbiljno i temeljito provoditi europske propise i provoditi daljnje reforme', dodao je. (Hina)

Vezani članci Ilustracija ''Muškarac nagovara djecu da pođu s njim'': Zbog te objave podnesen optužni prijedlog Motociklist Policajac brutalno zaustavio bjegunca na motociklu, vozač je uspio sve snimiti