Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik i dalje bez komentara

Josipović: Nemojte političare pitati o istragama koje su u tijeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović još jednom je odbio komentirati bilo što u vezi crnih fondova i financiranju izbornih kampanja HDZ-a.

Predsjednik nije htio komentirati mogućnost da se premijerka Kosor nađe na ispitivanju u USKOK-u, kao ni kako to da nitko u HDZ-u nije znao za crne fondove. 'Nemojte ni mene ni ostale političare pitati o pravosudnim i istražnim radnjama koji su u tijeku jer ne želimo utjecati na pravosuđe', još jednom je ponovio predsjednik i dodao kako predmeti istraživanja trebaju postati svi oni u kojima ima i malo sumnje u kriminal.

Pročitajte i ovo Krešendo: Jadranka Kosor podcast Krešendo Bivša premijerka otkrila kako je izgledalo sastavljanje lista: ''Jadranka Kosor pronađena gola na vrhu zgrade, naišao je Šeks...'' Krešendo: Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Hrvoje Krešić KREŠENDO HRVOJA KREŠIĆA Pikanterije i političke izdaje: "Složila mi se slika da su ga imali u šaci, moj muž je zamalo pao u nesvijest"

Predsjednik Josipović ni danas nije 'skidao rukavice', ne želeći komentirati najnovija saznanja o crnim HDZ-ovim fondovima.

'Vi znate da ja nisam ni slučaj gospodina Sanadera komentirao, sve ono što je posao pravosuđa mora biti izvan dometa politike i političara', istaknuo je Josipović. 'Vidite da je svjedok, gospođa Pavošević, to je ta istraga u kojoj ona daje svoj iskaz, dakle o tome sam govorio', rekao je Predsjednik.

Na upit treba li USKOK pozvati na razgovor premijerku Kosor, predsjednik nije bio ništa rječitiji. Njegovim bi stopama, smatra, trebali krenuti i drugi političari.

Predsjednik je dodao kako se nada da će građani prepoznati političku dimenziju ovog slučaja čije otvaranje Ivo Josipović vidi kao povod za daljnje reforme političkog sustava. predsjenik je zaključio kako, ukoliko se utvrdi postojanje crnih fondova u HDZ-u, za to ne može biti odgovorna samo jedna osoba.

Na Pomorskom fakultetu predsjednik je otkrio spomen ploču posvećenu admiralima koji su diplomirali na Carsko-kraljevskoj vojno-pomorskoj akademiji u Rijeci od 1866. do 1914. Također se svečano i označila i dvadeseta godišnjica imenovanja admirala Svete Letice prvim zapovjednikom novoustrojene Hrvatske ratne mornarice (10 sati). U sklopu svečanosti, predsjednik Republike otvorit će navigacijski GNSS laboratorij za proučavanje učinaka 'svemirskog vremena', prvog takvog laboratorija u Hrvatskoj

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene