Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadovoljan premijerovim posjetom

Josipović: Milanovićev odlazak u BiH važan je događaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović ocijenio je u ponedjeljak da je odlazak premijera Zorana Milanovića u BiH važan događaj te je izrazio nadu da će dvije zemlje početi donositi praktične odluke kako bi se riješili problemi.

'BiH je naš najvažniji susjed i očekujem da će to biti novi iskorak na tragu rješavanja brojnih neriješenih problema koje imamo kao dvije države - od imovine, granica, statusa pojedinih ljudi', kazao je Josipović u zagrebačkom hotelu International u pauzi javnog predstavljanja studije 'Manjinski povratak u Hrvatsku'.

Josipović je istaknuo da su dvije zemlje popravile političke odnose. 'Mislim da je to vrlo očito - susreti su vrlo česti, a vrijeme je da se krene i s nekim vrlo praktičnim odlukama', rekao je Josipović.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo" Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno"

>> Milanović u BiH: Ne dolazim kao tutor, ne skupljam glasove

Predsjednik hrvatske vlade u ponedjeljak je doputovao u dvodnevni službeni posjet BiH gdje se susreo s predsjedateljem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslavom Bevandom. S domaćinom je, kako je izjavio novinarima, razgovarao o ključnim pitanjima koja valja rješavati a to su infrastruktura, prometni pravci, poslovi hrvatskih poduzeća u BiH, granični prijelazi, most u Gradišci, ekologija povezana s funkcioniranjem rafinerije u Bosanskom Brodu kao i prometni pravac odnosno svojevrsni 'schengenski koridor' koji bi trebao spajati južni dio Dubrovačko-neretvanske županije sa sjevernim dijelom Hrvatske na način da ne smeta BiH. (Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene