Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prva službena posjeta

Josipović i predsjednica Kosova o regiji nakon izbora Nikolića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović svečano je u srijedu dočekao predsjednicu Kosova Atifetu Jahjagu koja boravi u prvom službenom posjetu Hrvatskoj na poziv svog domaćina.

Nakon intoniranja državnih himni i uz pozdrav počasne bojne, dvoje šefova država uputilo se na razgovore. Kako se doznaje, teme razgovora Josipovića i Jahjage su bilateralni odnosi dviju država, podrška Hrvatske Kosovu na putu u EU, unapređenje gospodarskih odnosa, položaj hrvatske manjine na Kosovu i kosovskih Albanaca u Hrvatskoj, te situacija u regiji u svjetlu izbora Tomislava Nikolića za novog srbijanskog predsjednika.

Tijekom dana, kosovska predsjednica razgovarat će i s predsjednikom Hrvatskog sabora Borisom Špremom te premijerom Zoranom Milanovićem. Uz kosovsku predsjednicu, u izaslanstvu su potpredsjednik vlade i ministar pravosuđa Hajredin Kuci, ministrica europskih integracija Vlora Citaku i ministar gospodarstva Besim Bequaj koji će imati odvojene susrete sa svojim kolegama.

Predsjednica Jahjaga sastat će se i s predstavnicima kosovskih Albanaca koji žive u Hrvatskoj. (Hina)

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene