Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U posjetu Mađarskoj

Josipović: Bilo bi dobro da se odnosi u Ini zamrznu dok se ne riješe optužbe za korupciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Ivo Josipović komentirao je najave Vlade da će zakonom zabraniti stjecanje većinskog vlasništva u Ini.

Josipović, koji se nalazi u dvodnevnom posjetu Mađarskoj i koji se danas susreo s mađarskim kolegom Palom Schmittom, dodao je kako vjeruje da Hrvatska neće napraviti ništa što je suprotno pravnim stečevinama Europske unije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Intervju za Media servis Evo kako je predsjednik Josipović reagirao na aferu u HAC-u i HGK Slika nije dostupna Predsjednik o slučaju Ina-Mol 'Ina je naš nacionalni brend, bez obzira na udio u vlasništvu'

Dodao je kako zadnje informacije govore da će se hrvatska vlada prije odluke o donošenju zakona o ograničenju vlasništva nad INA-om savjetovati s Bruxellesom. 'Imam povjerenja da će vlada postupiti u najboljoj vjeri u odnosu na INA-u i europsku budućnost', kazao je Josipović.

Isto tako, predsjednik Josipović je zaključio kako bi bilo poželjno da se odnosi u Ini na neki način zamrznu, dok se ne istraže optužbe za korupciju.

Mađarski predsjednik Pal Schmitt je istaknuo kako je njegova zemlja spremna preuzeti pravosudne procese vezane za eventualnu korupciju u Ini i MOL-u. 'Hrvatska vlada želi ograničiti omjer vlasništva i mi na to nemamo utjecaja, ali se takve odluke moraju donositi u skladu s europskim normama', rekao je Schmitt.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene