Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja stigao je podsjetnik za sve vlasnike bespravnih građevina za koje je izdano rješenje o uklanjanju građevinske inspekcije do 4. kolovoza 2012.


Krajnji rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju građevina za koje je izdano rješenje o uklanjanju građevinske inspekcije do 4. kolovoza 2012. je 31. prosinca 2012. i nakon isteka toga roka zahtjevi se više neće moći podnositi.

Vezani članci Šest mjeseci nakon snažnog potresa u Zagrebu - 3 Produžuju se prijave za sanaciju šteta nakon potresa u Zagrebu i okolici, do sada zaprimljeno više od 1000 prijava Radnici, ilustracija Završile prijave za subvencionirane kredite, interes nikad veći: Zaprimljeno više od 4500 zahtjeva

Podnositelji zahtjeva koji do 31. prosinca 2012. neće imati svu potrebnu dokumentaciju za priložiti uz zahtjev pozivaju se da bez obzira na tu činjenicu podnesu zahtjev u roku i dopune ga naknadno. Zakon o općem upravnom postupku predviđa mogućnost dopune podneska. Upravno tijelo koje rješava zahtjev ne bi nepotpun zahtjev smjelo odbiti. Ono treba podnositelju nepotpunog zahtjeva dati rok u kojem ga je dužan dopuniti.

>> VIDEO Vlada s vukom i tri praščića poziva na legalizaciju objekata!

'Zahtjev za legalizaciju moraju podnijeti svi oni građani koji imaju izvršna rješenja za rušenje. Oni moraju iskoristiti ovu priliku i do kraja godine podnijeti zahtjev za legalizaciju', kazala je ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš. Kazala je da su građevine podijelili u četiri kategorije, prema kojima će onda odlučivati kolika će biti cijena legalizacije pojedinog objekta. 'Naravno da je različita za poljoprivredni objekt u Slavoniji i apartmansku kuću uz more', objasnila je.

'Legalizaciju plaćaju svi isto. Vodni doprinos i komunalni doprinos plaćaju po određenim tarifama', kazala je ministrica.

Rok za podnošenje zahtjev za legalizaciju nezakonitih građevina za koje nije donijeto rješenje građevinske inspekcije istječe 30. lipnja 2013.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook