Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Vladimir Jordan izjavio je noćas u stožeru stranke da je samo jedan osvojen saborski mandat te stranke, neuspjeh "naših umirovljenika koji nisu prepoznali da je HSU njihova sigurnost i budućnost.


Rezultati koji su cijelu večer pristizali u stožer mijenjali su se iz minute u minutu od jednog do četiri osvojena mandata pa HSU nije znao hoće li biti izborni gubitnik ili slavljenik.

Vezani članci Slavko Sobin Zvijezde serije ''Drugo ime ljubavi'' posjetili Jordan: Evo zašto im je ovo putovanje avantura života Slavko Sobin Slavko Sobin na egzotičnoj lokaciji uživa u društvu kolegice te poznatog domaćeg pjevača

Po rezultatima objavljenim nešto poslije ponoći postalo je jasno da će u Sabor ući samo dosadašnji zastupnik HSU-a Silvano Hrelja, prvi kandidat na listi u 8. izbornoj jedinici.

"Četiri smo godine bili učinkoviti i radili na dobrobit svih sadašnjih i budućih umirovljenika, ali oni se očito bave ideologijom i atraktivnošću, što će u konačnici ići na njihovu štetu", kazao je razočarano Jordan. Ipak je izrazio nadu da će konačni rezultati ići u korist HSU-a jer su u šest izbornih jedinica bili blizu izbornome pragu.

Na pitanje novinara kome su bliskiji, SDP-u ili HDZ-u, odnosno kome će se prikloniti u postizbornim pregovorima, Jordan je odgovorio da nisu bliski ni sa jednom od tih stranaka, ali ni sa kim ne isključuju razgovore.

"Imamo svoj program na kojemu ćemo inzistirati, ali ne isključujemo pregovore ni sa SDP-om niti sa HDZ-om", kaže Jordan.

Razlogom svog neuspjeha na izborima HSU djelomično pripisuje i Stranci umirovljenika iz Splita za koju tvrde da je bila "trojanski konj" kojega je podmetnuo i financirao SDP.

"Za tu su stranku zbog sličnog imena umirovljenici zabunom glasovali, a u čak šest izbornih jedinica odnijela nam je od 0,9 do 1,23 posto glasova, upravo onoliko koliko nam je bilo potrebno za prijelaz izbornog praga", tvrdi Jordan.

Jordan ne smatra da je osobno kriv za neuspjeh na izborima jer mu je "savjest čista", ali će ipak za 120 dana na izbornoj skupštini stranke ponuditi svoj mandat.