Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije zadovoljan odlukom suda

Je li ministar Jovanović u ovom trenutku siguran u Vladi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluka Ustavnoga suda o zdravstvenom odgoju vrlo jasno govori kako su Ustavni suci za zdravstveni odgoj, ali traže da Vlada poštuje tu proceduru, da se provode javne rasprave. Ostaje pitanje kako će to sve skupa izgledati.

Jednoglasno je njih 13 ukinulo odluku ministra Jovanovića, zbog načina na koji je uveo zdravstveni odgoj. Ministar to baš nije najbolje prihvatio. 'Ja smatram da naša procedura nije povrijedila niti jedan Zakon niti Ustav. Pitam se da li će temeljem ove odluke ukinuti se matematika, biologija, sociologija, psihologija, vjeronauk?', kazao je Jovanović.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Analiza Tihomira Cipeka Politički analitičar o najavi da bi se HDZ mogao rušiti kroz Sabor: "Moguće je kad bi to učinio... " Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

Vladajući su jučer otvoreno propitivali ispravnost odluke Ustavnog suda, iako je upravo posao suda da pazi je li sve u skladu s Ustavom i zakonima. 'Mene su na fakultetu učili da je Ustavni sud prvenstveno politička institucija, a onda daleko iza toga pravosudna.

Ova odluka što smo mi učili bjelodano potvrđuje to i pokazuje. Mislim da je žalosno da jedan dobar, ozbiljno napravljen koristan program sa poprilično traljavom isprikom se miče iz škola', kazao je Igor Kolman.

>> 'Vlada čini nasilje nad postupkom uvođenja zdravstvenog odgoja'

U obranu svog ministra iz Bruxellesa je stao premijer. 'Jedna vrlo agresivna grupa ljudi provodi kulturni rat u Hrvatskoj. To je legitimno. Ono što ja mogu obećati po ne znam koji put dakle ja ću učiniti sve, moji suradnici i ja, da hrvatska djeca imaju zdravstveni i spolni odgoj recimo na razini većine djece u Njemačkoj', kazao je premijer Milanović.

Ministar će odluku, kaže, ispoštivati. 'Ako Ustavni sud od mene kao ministra traži da uskladim proceduru sa Ustavom i zakonom po onome kako to oni zamišljaju, ja ću to provesti', kazao je Jovanović.

Ali o svojim neistomišljenicima i dalje govori ironično. 'Pozivam sve zainteresirane od udruge, nastavnika do Grozda, Hrasta i ostalih biljaka da podnesu prijedloge', kazao je Jovanović.

Ministri s kojima smo razgovarali nisu najsretniji od početka mandata na način komunikacije koji ministar Jovanović vodi s drugim interesnim skupinama – od sindikata do konzervativnih nevladinih udruga, pa u konačnici i u polemikama s Crkvom.

Naime, ministar Jovanović bio je jedan od rijetkih ministara koji je javno od premijera dobio poruku da više ne polemizira s Crkvom po pitanju Zdravstvenog odgoja. To je tema koju je Kukuriku koalicija stavila u svoj izborni program, oni ju praktično provode. Čini se da ministar Jovanović svakim svojim javnim istupom dodatno konfrontira s jedne strane Vladu i s druge strane Crkvu i konzervativne udruge. No, ovoga trenutka on je siguran u Vladi.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene