Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u ime sabora

Jandroković čestitao Dan antifašističke borbe: "Postajemo svjesniji važnosti očuvanja mira, demokracije i slobode"

Gordan Jandroković
Gordan Jandroković Foto: Dnevnik.hr
Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku u povodu obilježavanja Dana antifašističke borbe u ime Hrvatskoga sabora i osobno ističući da su vrijednosti antifašizma ugrađene u izvorišnim osnovama hrvatskog Ustava, kao i u Deklaraciji o antifašizmu.

"Svim građankama i građanima Republike Hrvatske čestitam Dan antifašističke borbe uime Hrvatskoga sabora i osobno.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo" Gordan Jandroković Spomenuo i novu lokaciju Posljednja sjednica Sabora u ovom sazivu? Jandroković otkrio kad će biti parlamentarni izbori

Na današnji dan prisjećamo se 22. lipnja 1941. kada je u šumi Brezovica pokraj Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred. Antifašistički pokret odredio je budućnost Europe, a svojim doprinosom borbi protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu Hrvatska je dala svoj obol novijoj europskoj povijesti", istaknuo je Jandroković.

Dodao je kako su vrijednosti antifašizma ugrađene u izvorišnim osnovama hrvatskog Ustava, kao i u Deklaraciji o antifašizmu koju je Hrvatski sabor donio 2005. godine na 60. obljetnicu pobjede nad fašizmom.

"U vremenu u kojem se Europa i cijeli svijet suočavaju s posljedicama ruske agresije na Ukrajinu, najvećeg vojnog sukoba u Europi od Drugog svjetskog rata, postajemo svjesniji važnosti očuvanja mira, demokracije i slobode.

Hrvatski narod koji pamti borbu za svoju slobodu u Domovinskom ratu privržen je europskim vrijednostima vladavine prava, solidarnosti, tolerancije i poštovanja ljudskog dostojanstva. Zadaća svih nas je da svojim djelovanjem pokažemo dosljednost u odbacivanju svakog oblika ekstremizma i totalitarizma te iskažemo opredijeljenost demokraciji, međusobnom poštovanju i uvažavanju različitosti", poručio je Jandroković.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene