Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Budimpešti

Jandroković promiče europsku budućnost JI Europe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sudjelovao je u jučer u Budimpešti na kvadrilateralnom sastanku s ministrima vanjskih poslova Mađarske, Grčke i Srbije.

Kako je priopćeno, ministar Jandroković razgovarao je sa svojim mađarskim kolegom Balazsom, grčkim alternativnim ministrom vanjskih poslova Droutsasom i srbijanskim ministrom Jeremićem o inicijativama koje imaju za cilj promicanje europske budućnosti jugoistočne Europe. Od sastanaka na vrhu u Zagrebu i Solunu, kada su postavljeni temelji u odnosima zemalja članica Europske unije i jugoistoka Europe, svaka zemlja sudionica Procesa stabilizacije i pridruživanja Europskoj uniji učinila je određeni pomak naprijed, kazao je Jandroković i istaknuo današnji položaj Hrvatske koja se nalazi u posljednjoj fazi pregovaračkog procesa za punopravno članstvo u Europskoj uniji, kaže se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Marija Vučković, ministrica poljoprivrede 10 najvažnijh točaka Ministrica Vučković nakon sastanka s poljoprivrednicima: "Manje-više je sve uvaženo" Andrej Plenković i Dragan Čović snažna podrška Hrvatske Sastali se Plenković i Čović: "Otvaranje pristupnih pregovora BiH zajednički politički prioritet"

>> Jandroković: Kineskim investitorima ponudili smo važne projekte

Hrvatska podupire europske ambicije svih zemalja jugoistočne Europe, kazao je Jandroković, te uz poticanje provođenja svih potrebnih reformi, nastavlja zagovarati napredak temeljen na individualnim postignućima, kao i nemiješanje bilateralnih pitanja s pregovaračkim procesom, dodaje se. Jandroković će u danas imati trilateralni sastanak s ministrima vanjskih poslova Mađarske i Srbije, najavljuje se u priopćenju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene