Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jasan stav

Jandroković: "Očekujem da ostali članovi Uprave Ine podnesu ostavke"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković pozdravio je u srijedu ponuđenu ostavku Sándora Fasimona na mjesto predsjednika Uprave Ine, poručivši kako očekuje da i ostali članovi Uprave podnesu ostavke.

"Smatram da je to ispravan potez, očekujem da i svi ostali članovi uprave podnesu ostavke, jer ono što se dogodilo je evidentno propust Uprave Ine", rekao je Jandroković nakon sjednice saborskog Predsjedništva.

"Vjerujem da je ovo prva ostavka i da će uslijediti ostavke i svih ostalih članova Uprave Ine", naglasio je.

Na novinarsku opasku da hrvatski članovi Uprave još ne nude ostavke, poručio je kako je pozicija hrvatske Vlade u tom pogledu jasna.

Pročitajte i ovo Davor Filipović Novi detalji Filipović se sastao s Mađarima, najavio nove poteze Vlade: "Hrvatski plin se neće smjeti izvoziti..."

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZATRAŽILA UMIROVLJENJE Sutkinja Šupe negirala krivnju i aktivno iznosila obranu: Čeka se odluka o istražnom zatvoru

"Pozicija Vlada je jasna, premijer je jasno rekao da traži odgovornost svih članova uprave, bilo da dolaze sa hrvatske ili mađarske strane", odgovorio je Jandroković, opetujući da očekuje ostavke i ostalih članova uprave, a posebno hrvatskih članova.

"Očekujem da to naprave, to je stav Vlade i to je stav hrvatske javnosti da moraju preuzeti odgovornost za ono što se dogodilo", naglasio je.

"Cilj je postignut, ako je predsjednik Uprave, koji je dolazi sa mađarske strane, podnio ostavku, a zahtjev premijera je je bio da svi članovi Uprave odu, onda smo, očito, napravili prvi korak", rekao je predsjednik Sabora novinarima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene