Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrazi sućuti

Državni vrh oprašta se od Milana Bandića, predsjednik Milanović napisao jednu rečenicu

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u nedjelju sućut obitelji Milana Bandića poručivši da je osebujnim stilom i radom ostavio traga kod generacija Zagrepčana. Sućut je u pismu izrazio i premijer Andrej Plenković koji je poručio kako je Bandića karakterizirala neiscrpna radna energija i entuzijazam. Predsjednik RH Zoran Milanović svoju je sućut izrazio jednom rečenicom na Facebooku.

"Poštovana obitelji Bandić, zatečen iznenadnim odlaskom gospodina Milana Bandića, uime Hrvatskoga sabora i osobno, uz duboko suosjećanje izražavam Vam iskrenu sućut. Gradonačelnik Bandić imao je jednu od najdugovječnijih karijera na hrvatskoj političkoj sceni.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Na EURO Vladinim avionom Milanović brani Jandrokovića: "Jel' trebao klinac ići s tatom? Je, trebao je" Ines Pavlačić povjerenstvo istražuje Smije li Jandroković povesti sina na Euro Vladinim zrakoplovom? "Smjernice smo donijeli još za prvenstvo u Rusiji"

Od 2000. godine kada je po prvi puta izabran za gradonačelnika Zagreba do danas, u šest gradonačelničkih mandata obilježio je politiku glavnoga grada", napisao je predsjednik Sabora Jandroković u sućuti obitelji Bandić.

Njegova neumorna energija i ustrajnost, dodao je, bile su neosporne, a upečatljivim pristupom poslu davao je cijelog sebe što su osjetili svi koji su ga poznavali,

Ističući kako osoba Milana Bandića nikoga nije ostavljala ravnodušnim, poručio je i da je svojim osebujnim stilom i radom kao životnom maksimom te brojnim projektima ostavio traga kod generacija Zagrepčanki i Zagrepčana.

"Stoga njegovim odlaskom ostaje gubitak za sve njegove prijatelje i suradnike, ali najviše za Vas, poštovana obitelji, kojoj još jednom izražavam duboku sućut", stoji u izrazima sućuti predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

Premijer Plenković: "Karakterizirala ga je neiscrpna radna energija"

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio je sućut obitelji i suradnicima zagrebačkog gradonačelnika gospodina Milana Bandića.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o iznenadnoj i preranoj smrti Milana Bandića, dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika i predsjednika Stranke BM 365 – Stranke rada i solidarnosti.

Obitelji Bandić, prijateljima i suradnicima, u ovim bolnim trenucima, uime Vlade i svoje osobno, upućujem izraze iskrene sućuti i suosjećanja.

Građani Zagreba šest puta su mu dali povjerenje da bude gradonačelnik. Na nacionalnoj razini bio je izabran za zastupnika u Hrvatskom saboru, a sudjelovao je i u drugom krugu predsjedničkih izbora. Nakon dva desetljeća rada, gradonačelnik Bandić iza sebe ostavio je brojne projekte koji su pridonijeli razvoju Zagreba i njegovoj prepoznatljivosti.

U proteklih pet godina zajedno s članicama i članovima Vlade surađivao sam s gradonačelnikom te smo podupirali razvoj hrvatskoga glavnoga grada, radeći na brojnim projektima, uz korištenje europskih sredstava za gospodarski razvoj i zapošljavanje, za izgradnju infrastrukture, za kulturu i obrazovanje te zdravstveni sustav, a surađivali smo i tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Nakon razornog potresa koji je pogodio Zagreb u ožujku 2020., u kontinuiranoj suradnji s Gradskom upravom i nadležnim službama poduzeli smo sve aktivnosti za pripremu sveobuhvatne i dugoročne obnove grada Zagreba.

Gradonačelnika Bandića kao čovjeka i političara karakterizirala je neiscrpna radna energija i entuzijazam koji su obilježili njegov život i politički angažman. Ostat će zapamćen po svojim nastojanjima da čini dobro za Zagrepčanke i Zagrepčane, ali i brojne druge hrvatske krajeve", stoji u izrazima sućuti premijera Andreja Plenkovića. 

Predsjednik Milanović sućut izrazio na Facebooku

Sućut je na Facebook izrazio i predsjednik RH Zoran Milanović. 

"Izražavam svoju sućut i suosjećanje s članovima obitelji gospodina Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika, zbog njegove iznenadne i prerane smrti", stoji u objavi. 

Izražavam svoju sućut i suosjećanje s članovima obitelji gospodina Milana Bandića, zagrebačkog gradonačelnika, zbog njegove iznenadne i prerane smrti.

Objavljuje Zoran MilanovićNedjelja, 28. veljače 2021.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić iznenada je u nedjelju rano ujutro preminuo u 66. godini života od posljedica srčanog udara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene