Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Budite uz Novu TV i Dnevnik.hr

Ekipa Nove TV prati najnovije događaje u vezi krize vlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo dan nakon što je predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko objavio da premijer više ne uživa njihovo povjerenje, sastalo se Predsjedništvo HDZ-a. Najnoviji razvoj događaja pratite uz Vijesti i Dnevnik Nove TV i portal Dnevnik.hr.

U izvanrednim Vijestima Nove TV, sastanak predsjedništva HDZ-a prati Ivana Brkić Tomljenović.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači? Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

HDZ-ovci su prije sastanka Predsjedništva bili šturi s riječima. Darko Milinović kazao je da će taktika stranke biti pobjednička, a Zlatko Hasabegović da su se i sastali kako bi odlučili što će dalje i kakva će im biti taktika. HDZ-ovci kažu da rade na preslagivanju, ali jasno je da su realniji novi izbori. Osim toga, najjača stranka na vlasti čini sve da bi spasili Karamarka od opoziva u Saboru.

Podsjetimo, Tomislav Karamarko odbio je u petak poslijepodne poziv premijera Tihomira Oreškovića za ostavkom na dužnost potpredsjednika Vlade.

"Orešković nakon što je izveo ovaj 'salto mortale' više ne uživa naše povjerenje. Povjerenje je nažalost izgubljeno", rekao je Karamarko na izvanrednoj konferenciji za novinare u središnjici HDZ-a komentirajući premijerov zahtjev za ostavkom njega i drugog potpredsjednika Bože Petrova.

Predsjednik HDZ-a smatra i kako bi bilo dobro da Orešković da ostavku. "Mislim da bi to bilo dobro rješenje u ovom momentu. Da sjednemo i vidimo - nova Vlada opet s njim ili u nekoj drugoj konstelaciji. U svakom slučaju trebamo podvući crtu i resetirati, ali povjerenje ne uživa", poručio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene