Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Porezni obveznici izdvojit će gotovo 35,5 milijuna kuna da država popiše koliko Vlada ima službenika koje mjesečno plaća. Utvrdit će se jedinstveni registar službenika za koji država procjenjuje da ih ima 240.000, ili za svakog službenika utrošit ćemo 139 kuna.


Vlada je danas odlučila i da će FINA biti izvršitelj obrade podataka u registru zaposlenih u javnom sektoru, registru koji je, kako je rekao ministar uprave Davorin Mlakar, dizajniran za više od 240.000 ljudi. Ukupna vrijednost tog projekta je 35,39 milijuna kuna, a platit će se kroz tri godine.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Uhićenje Purde je izdvojen slučaj, ostali branitelji se ne moraju bojati' Slika nije dostupna Ministar Ivić: 'Objava popisa se dogodila zbog objave registra branitelja'

Za ovu su godinu sredstva u proračunu već osigurana, a Vlada se danas suglasila da se u proračunima za iduće dvije godine osigura po 11,61 milijun kuna (ukupno 23,22 milijuna kuna) za sklapanje ugovora o obavljanju poslova obrade podataka u registru.