Opustošenu Slavoniju i turistički orijentiranu Dalmaciju povezala je još jedna plemenita akcija. Iznajmljivači s mora ponudili su svoje sobe i apartmane, pa šesnaest siromašnih obitelji s kontinenta upravo uživa u posljednjim danima ljeta.

Galerija


Josip i njegova sestra u subotu su prvi put vidjeli more. Zbog niskih primanja njihova majka o godišnjem odmoru na Jadranu nije mogla ni sanjati.

Vezani članci Violeta Kovač (Foto: Dnevnik.hr) Zamolile su za kilogram brašna ili litru ulja, ali počelo je stizati puno više: Kako je pet prijateljica iz Baranje odlučilo mnogima uljepšati blagdane Adrenalinski park u Kopačkom ritu (Foto: Dnenvik.hr) - 2 Sezona miriše na uspjeh? Očekuju se dobri rezultati za Uskrs

"Nikako jer početak devetog mjeseca je polazak u školu. U osmom mjesecu uglavnom se stavljaju novci sa strane za stvari za školu. I, iskreno, jako je skupo", rekla je Goranka Matoš.

No zahvaljujući plemenitom potezu vlasnika apartmana iz omiškog kraja, besplatno uživaju u čarima posezone.

"Znači, kad smo na dolazili na mjesto gdje je početak mora, Elena je bila oduševljena. Najmlađa kćer mi ima problema s disanjem i stvarno sam jako zahvalna ljudima koji su nam ovo omogućili", rekla je Matoš.

Kandidate je odabrao Centar za socijalnu skrb iz Novske. Tamošnji vatrogasci na more su ih doveli svojim vozilima.

"Puno se sluša o Slavoniji, o siromašnim ljudima koji se velikim dijelom iseljavaju iz Hrvatske. Kako i sami imamo puno djece, bila nam je želja da toj djeci omogućimo da dođu na more, provedu tu nekoliko dana i uživaju. Tome su se priključili rado i ostali iznajmljivači, restorani", rekla je Sandra Dedić iz Omiša.

Ljetovanje su osigurali za šesnaest obitelji slabijeg imovinskog stanja.

"Veliko nam je zadovoljstvo da su ta djeca tu, da su te obitelji tu. Kad vidimo njihove radosne poglede, to nam je jedno veliko hvala", dodala je Dedić.

Do kraja njihova ljeta ostalo je još pet dana, što će biti dovoljno vremena da nauče i plivati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr