Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jezerinac: 'Presuda vukovarskoj trojci gaženje je pravde'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac rekao je danas, na 15. vojno - redarstvenome hodočašću u Mariji Bistrici, da je presuda vukovarskoj trojici gaženje pravde i pravednosti, koja bi morala stvarati mir.

"Pridružujemo se svim građanima udrugama i institucijama koji presudu trojici optuženih za ratne zločine na Ovčari smatraju gaženjem i potiranjem pravde i pravednosti, principa na kojima bi trebalo graditi europsku i svjetsku obitelj naroda i država. Jer, danas, kada u memoarima onih koji su bili na izvorima događanja u prosuđivanju pravde i rata, koji nažalost nije bio spriječen a moglo ga se spriječiti, čitamo na koji se nepošten način postupalo. Zato imamo pravo sumnjati da se još nepravedno postupa s ljudima ondje gdje se priziva pravednost, koja bi morala stvarati mir ", naglasio je mons. Jezerinac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hodočašće u Mariju Bistricu 'Neke članice EU se žele udaljiti od temeljne poruke svoje zastave' Slika nije dostupna Misa u Mariji Bistrici Bozanić: Laž nipošto ne vodi k zadovoljstvu

"Naše 15. jubilarno hodočašće, kako u Lurd tako i u Mariju
Bistricu, pokazuje nam u čemu je snaga hrvatskog vojnikai
redarstvenika. U vrijeme Domovinskog rata pokazali smo da nam je snaga u Krunici, u tom Božjem oružju koje je kroz povijest pobijeđivalo Zloga", rekao je Jezerinac.

Na hodočašću, održanog ove godine u sklopu obilježavanja 10. obljetnice utemeljenja i djelovanja Vojnog ordinarijata RH, okupili su se predstavnici svih rodova vojske, policije i počasnih gardi, sudjelovali su i pomoćni biskup zagrebački Valentin Pozaić, dubrovački biskup Želimir Puljić, vojni ordinarij Velike Britanije Tom Burns, Litve Eugenijus Bartulis, Slovačke František Rabek, Ukrajine Michall Koltun i brojni drugi crkveni dostojanstvenici.

Vojnike i policajce pozdravili su potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, ministar policije Ivica Kirin i obrane Berislav Rončević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene