Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snijeg će danas padati u Gorskom kotaru, a malo snijega moglo bi pasti i u ostatku kontinenta.


Snijeg i susnježica te kiša koja će stvarati poledicu na cesti obilježit će današnji dan. Temperature će se kretati oko nule, a značajniji snježni pokrivač očekuje se na području Like i Gorskog kotara, rekli su za Dnevnik.hr u DHMZ-u.

U većem dijelu unutrašnjosti pretežno oblačno povremeno s kišom koja će se smrzavati na tlu, ali mjestimice i susnježicom i snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača, osobito u Gorskom kotaru. Poseban oprez na poledicu trebali bi obratiti stanovnici na zapadu i sjeverozapadu zemlje.

Puknuo dalekovod, zatvorena dionica autoceste

Sunčana razdoblja očekuju se tijekom nedjelje uglavnom na istoku zemlje. Na Jadranu oblačno s kišom, obilnijom na sjevernom dijelu. Temperatura u većini kopnenih krajeva uglavnom između -2 i 1, u Slavoniji i Baranji od -1 do 4, a u Lici i na Jadranu od 8 do 15°C.

Sutra se očekuje uglavnom suho, i možemo reći da počinje razdoblje suhog vremena, barem što se tiče prvog dijela tjedna. Na području Slavonije i Baranje bit će posebno sunčano, ali niske temperature očekuju se ujutro. Dnevna će ovisit će o duljini sunčanih razdoblja, a mogla bi biti između 2 i 5 celzijeva stupnja. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook