Obavijesti Video Pretražite Navigacija
skandal u mup-u

Iznenadna smjena kontroverznog policijskog načelnika: Zatečen pijan s osobama koje su uhitili zbog povezanosti s narkobandom?

Dva mjeseca nakon što je stupio na dužnost, načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Zvonimir Petrović s nje je razriješen, a protiv njega će biti pokrenut i disciplinski postupak.

Načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Zvonimir Petrović na vlastiti je zahtjev razriješen s dužnosti, a glavni ravnatelj policije Nikola Milina nadležnom disciplinskom sudu Ministarstva unutarnjih poslova protiv njega će podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka.

Kako DNEVNIK.hr neslužbeno doznaje, ta je informacija zatekla ljude u policijskoj upravi u kojoj je počeo raditi prije samo dva mjeseca.

"Ne mogu vjerovati. Sve nas je jako iznenadilo", rekao nam je izvor te dodao da je suradnja s njim bila profesionalna i da na njegovo ponašanje nije bilo nikakvih žalbi ni izvan ni unutar policije.

"On nije odavde. Stigao je iz Zagreba i dobro se snašao. Ova smjena stigla je naglo", dodao je izvor.

Pročitajte i ovo Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) OZBILJNE OPTUŽBE Andrija Jarak donosi detalje o suspenziji moćnog čelnika zagrebačke policije

Objavljena je informacija da je Petrović razrješenje zatražio i zbog vožnje pod utjecajem alkohola, ali i da bi pravi povod mogao biti mnogo ozbiljniji.

Navodno je Petrović zatečen u društvu sedam do osam osoba koje je policija tog trenutka uhićivala u akciji protiv narkobande osumnjičene za šverc 100 kilograma kokaina i heroina, vojnog oružja i eksploziva, objavila su 24sata. On nije osumnjičen u tom slučaju niti je na bilo koji način bio obuhvaćen istragom o narkomafiji, već se navodno našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme, piše 24sata. Navodno je bio pijan. 

Ovo nije prvi put da je Petrović u medijima zbog navodnih veza s osobama iz krim miljea. U prosincu 2018. godine, dok je bio voditelj Službe organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke, suspendiran je zbog sumnji da je godinu dana ranije spriječio svoje kolege da Ivana Icu Matekovića, koji je koristio automobil čiji su papiri bili krivotvoreni, predaju pritvorskom nadzorniku. On je pušten da se brani sa slobode iako je bilo više osnova za zadržavanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene