Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Budite oprezni

DUZS upozorava na ekstremno niske temperature

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) danas je zbog ekstremno niskih temperatura, snježnih nanosa, leda na prometnicama te olujnog nevremena u većini županija preporučila čelnicima jedinica lokalne samouprave da usklade djelovanje nadležnih službi u nepovoljnim zimskim uvjetima, kao i uvođenje pripravnosti svih operativnih snaga zaštite i spašavanja u skladu s razvojem situacije na terenu.

Građanima pak preporučuju da postupaju prema naputcima i mjerama koje nalažu čelnici jedinica lokalne samouprave i hitne službe na terenu te da aktivno sudjeluju u čišćenju snijega što im je i obveza prema odlukama o komunalnom redu.

Pročitajte i ovo Damir Trut, ravnatelj Civilne zaštite - 1 RASPAD SUSTAVA Damir Trut je prije 10-ak godina tvrdio da hrvatske službe nikakva katastrofa ne može iznenaditi: "Mi smo spremni." Onda se dogodio potres na Banovini Slika nije dostupna Milanović nije obišao Dalmaciju Ostojić: Političari svojim dolaskom ne mogu pomoći ako nemaju nešto konkretno

Svima koji nemaju izrazitu potrebu za putovanjem preporučaju da ne kreću na put, osobito ako nemaju odgovarajuću zimsku opremu, dok građanima u područjima zahvaćenim vremenskim neprilikama savjetuju da ostanu u svojim kućama i ne izlaze dok se uvjeti na javno-prometnim površinama ne normaliziraju.

'Za sve značajnije događaje, posebno one u kojima zbog vremenskih neprilika može doći do ugrožavanja zdravlja i sigurnosti građana, upućujemo građane da nazovu broj 112 kako bi im na najbrži način bila omogućena pomoć nadležnih službi', priopćili su iz DUZS-a. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene