Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Članovi Nadzornog odbora Podravke na današnjoj su sjednici informirani o rezultatima poslovanja Grupe za prvih osam mjeseci ove godine, o aktualnoj situaciji vezano za zajam od 65 milijuna kuna tvrtki SMS, dok je izbor novog predsjednika Nadzornog odbora odgođen za sljedeću sjednicu, priopćeno je iz koprivničke prehrambene industrije.


Govoreći o osmomjesečnim rezultatima poslovanja predsjednik Uprave Podravke Zdravko Šestak je istaknuo da su unatoč gospodarskoj krizi efikasnije upravljanje troškovima i izvršene strukturne promjene u kompaniji dale rezultate. Tako je prvi put nakon niza godina zabilježena veća neto dobit Prehrane u odnosu na Belupo, navodi se u priopćenju. Izbor novog predsjednika NO odgođen je za sljedeću sjednicu, jer su predstavnici Hrvatskog fonda za privatizaciju tražili vrijeme za dodatne konzultacije što je Nadzorni odbor i prihvatio.

Vezani članci Slika nije dostupna Jurčić: Pritvoreni menadžeri Podravke moraju biti smijenjeni Slika nije dostupna Podravkašima 4 milijuna kuna otpremnine?

>> 'Sumnjiv je put kojim se pokušalo doći do dionica Podravke'

Čekaju se rezultati istrage

Uprava Podravke informirala je članove Nadzornog odbora i o poduzetim aktivnostima vezanima uz zajam od 65 milijuna kuna tvrtki SMS, kao i o aktualnoj situaciji. Nadzorni odbor je zaključio kako podržava sve poduzete aktivnosti državnih institucija i zadužuje Upravu kao i svakog pojedinca za potpunu suradnju. Zaključak rasprave Nadzornog odbora o aktualnoj situaciji u Podravci je da će se sačekati rezultate istrage mjerodavnih institucija, te će se u interesu kompanije donijeti potrebne odluke i poduzeti sve nužne radnje iz djelokruga nadležnosti. Na prošloj sjednici Nadzornog odbora Podravke, 14. rujna, Darko Marinac podnio je ostavku na na funkciju predsjednika i člana NO, nakon što je u medijima otvorena 'afera' oko zajma od 65 milijuna kuna koje je Marinac kao tadašnji predsjednik Uprave Podravke 2007. odobrio splitskom SMS-u. (Hina)