Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon osam godina

Izabran novi rektor Sveučilišta u Zagrebu: Boras naslijedio Bjeliša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluku su tajnim glasovanjem donijeli članovi Senata Veleučilišta. Aleksa Bjeliš odlazi s mjesta rektora nakon osam godina, a Boras će na dužnost stupiti 1. listopada ove godine.

Izabran je novi rektor zagrebačkog Sveučilišta. Nakon osam godina na mjesto Aleksa Bjeliše dolazi prof.dr.sc. Damir Boras, dekan Filozofskog fakulteta.

Pročitajte i ovo Prosvjed građana BiH Izbor nove Vlade Izabrana nova vlada Federacije BiH, na vlasti koalicija SDP-a i HNS-a BiH. Ispred Parlamenta bili prosvjedi Slika nije dostupna Na Veleučilištu intervenirali zaštitari

'Hvala za brigu o plaći, ali puno vremena provodim na smanjivanju štete njegove politike'

Odluku su tajnim glasovanjem donijeli članovi Senata Veleučilišta. Borasu je povjerenje ukazalo 35 članova senata Zagrebačkog sveučilišta a njegova protukadidatkinja u drugom krugu prof. dr. Blaženka Divjak dobila je 31 glas.

Prof. dr. Damir Boras 83. je rektor Zagrebačkog sveučilišta, a iako je danas izabran na dužnost će stupiti 1. listopada ove godine.

Zanimljivo je da je u prvom krugu većinu glasova dobila Blaženka Divjak te da su za drugog kandidata u drugom krugu Boras i dekan FER-a Nedjeljko Perić imali 'pripetavanje'. U tom nadmetanju Boras je dobio više glasova.(Agencija VLM/D.K.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene