Zoran Milanović - 7
Zoran Milanović - 7 Foto: Robert Anic/PIXSELL/Pixsell

Nastavalju se prijepori Ureda predsjednika i MORH-a oko zajedničkog polaganja vijenaca na Mirogoju.


Iz Ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića danas su poslali priopćenje u kojem su ustvrdili kako postoji pisana odluka ministra obrane Marija Banožića da se za blagdan Svih svetih zajednički polažu vijenci.

Objavili su i dokomunte kako bi potkrijepili tvrdnju da su vijence trebali zajedno položiti predsjednik Republike, predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednik Vlade.

Nešto kasnije stiglo je priopćenje iz MORH-a. Naveli su kako Ured predsjednika Republike manipulira javnošću s internom radnom verzijom programa, koji nije usuglašen niti služben.

Iz MORH-a ističu kako se "zadaća Samostalnog odjela za protokol Ministarstva obrane vezano za Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske odnosi samo na dio koji se odnosi na organizaciju počasnih vodova, nosača vijenaca i svirača mirozova, a ne na određivanje datuma i satnice polaganja vijenaca i paljenja svijeća".

Na to opet reagirali iz Milanovićeva ureda. 

"Eto, nakon što je suočen sa činjenicama – dokumentima koje nije imao hrabrosti objaviti, a niti poslati Uredu predsjednika Republike Hrvatske – ministar obrane odvažno degradira sam sebe. Svoj posao svodi na 'organizaciju počasnih vodova, nosača vijenaca i svirača mirozova'. Što, očito, i nije daleko od istine.

Andrej Plenković na Mirogoju - 2 Plenković: "Nitko od nas nikad nije govorio o policijskom satu. Situacija je ozbiljna, svjesni smo toga"

Zoran Milanović Nakon svih svađa i prepirki: Milanović pozvao Plenkovića da zajedno polože vijenac na Mirogoju

A zapovijed načelnika Glavnog stožera OSRH krajnje neprimjereno pokušava proglasiti 'radnom i internom'. Što jest definitivno miljama daleko od istine, jer je načelnik GS jedini u ovoj priči pošteno odradio svoj posao. Po pravilima službe. Nakon svega, ostaje nam jedino zapitati: da li je program svečanog polaganja vijenaca ministar pripremao za Božić i Novu godinu? U slučaju da bude potrebno, kako kaže", kažu u Uredu. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju