Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi nastavak

MORH odgovorio Uredu predsjednika: "Ovo što ste objavili samo je radna verzija"

Predsjednik Zoran Milanović uručuje odlikovanja
Predsjednik Zoran Milanović uručuje odlikovanja Foto: DNEVNIK.hr
Iz Ministarstva obrane RH u nedjelju navečer su reagirali na današnje priopćenje iz Ureda predsjednika Republike, navevši da Ured predsjednika RH manipulira javnošću s internom radnom verzijom programa obilježavanja blagdana Svih svetih, koji nije bio usuglašen niti služben.

Iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića danas popodne su priopćili da MORH nije objasnio zašto ih nisu obavijestili o zajedničkom polaganju vijenaca za Sve svete te su stoga objavili tri dokumenta vezana uz to. Naveli su i kako tim dokumentima demantiraju ministra obrane. Kako su naveli iz Ureda predsjednika RH, izvorni dokumenti o tome mogu se pročitati na stranici www.predsjednik.hr.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno" Zoran Milanović Promjene Milanović najavio jedan od prvih poteza Vlade nacionalnog spasa

U reakciji na to priopćenje Ureda predsjednika RH, iz Ministarstva obrane su večeras naveli kako Ured predsjednika Republike manipulira javnošću s internom radnom verzijom programa, koji nije usuglašen niti služben.

"Slijedom priopćenja Ureda predsjednika Republike Hrvatske, napominjemo kako se u zapovijedi Načelnika Glavnog stožera OS RH od 28. listopada 2020. navodi datum i vrijeme polaganja vijenaca Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske, temeljem prijedloga programa koji nije bio službeni niti potvrđeni program obilježavanja blagdana Svih svetih, niti usuglašen u suradnji s protokolima Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskoga sabora i Vlade RH", stoji u priopćenju MORH-a.

Pojašnjavanju kako se "radi tek o internoj radnoj verziji, u slučaju da bude potrebno, što nije osnova načelniku Glavnog stožera OS RH za pisanje zapovijedi".

Iz MORH-a ističu kako se "zadaća Samostalnog odjela za protokol Ministarstva obrane vezano za Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske odnosi samo na dio koji se odnosi na organizaciju počasnih vodova, nosača vijenaca i svirača mirozova, a ne na određivanje datuma i satnice polaganja vijenaca i paljenja svijeća".

"Slijedom navedenog, proizlazi da se Uredu predsjednika RH proslijeđuju dokumenti koji nisu usuglašeni niti su službeni, a potom ih Ured predsjednika RH neovlašteno objavljuje i manipulira javnost", navela je Samostalna služba za odnose sa javnošću i izdavaštvo MORH-a.

Dodaje da su "zlonamjerne teze o ',izlaganju ministra' besmislene i očito su još jedan izljev frustracija".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene