Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Iz talijanskih zatvora izašlo 12.000 zatvorenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Temeljem zakona o oprostu, koji je parlament donio potkraj srpnja, iz talijanskih zatvora je do utorka izašlo 12 tisuća zatvorenika, a još tri tisuće će izaći sljedećih dana, priopćilo je ministarstvo pravosuđa.

Oprost su dobili zatvorenici kojima je do konca kazne ostalo još najviše tri godine zatvora te oni koji nisu osuđeni za teška kaznena djela kao što je terorizam, mafijaško djelovanje, silovanje, pedofilija itd. Mnogi su dobili slobodu, ali ne i posao.

Pročitajte i ovo Ilustracija prenatrpani zatvori Zbog nedostatka mjesta u ćelijama puštat će i deportirati strane zatvorenike Ilustracija drama u otočnoj državi Osuđeni kriminalci neće u zatvor? "Prenatrpani su i postali su leglo za više kriminala"

Ministar pravosuđa Clemente Mastella u suradnji s ministarstvom rada izdvojit će 13 milijuna eura za obrazovanje dvije tisuće bivših zatvorenika i drugu pomoć bivšim zatvorenicima kako bi lakše pronašli posao.

Tečaj će trajati šest mjeseci, a zatvorenici-pripravnici će za posao dobivati i plaću od 450 eura na mjesec, a poslodavac će dobivati oko tisuću eura mjesečno u obliku poreznih olakšica za svakog zatvorenika kojeg će zaposliti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene