Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Temeljem zakona o oprostu, koji je parlament donio potkraj srpnja, iz talijanskih zatvora je do utorka izašlo 12 tisuća zatvorenika, a još tri tisuće će izaći sljedećih dana, priopćilo je ministarstvo pravosuđa.


Oprost su dobili zatvorenici kojima je do konca kazne ostalo još najviše tri godine zatvora te oni koji nisu osuđeni za teška kaznena djela kao što je terorizam, mafijaško djelovanje, silovanje, pedofilija itd. Mnogi su dobili slobodu, ali ne i posao.

Vezani članci Muškarac u zatvoru, ilustracija Na sudovima u Dalmaciji otkazuju se rasprave: Korona pokosila zatvorenike i osoblje u kaznionicama Ministar pravosuđa i uprave, Ivan Malenica Malenica: ''82 zatvorenika zaraženo koronavirusom'', poznato i kako je virus ušao u Remetinec

Ministar pravosuđa Clemente Mastella u suradnji s ministarstvom rada izdvojit će 13 milijuna eura za obrazovanje dvije tisuće bivših zatvorenika i drugu pomoć bivšim zatvorenicima kako bi lakše pronašli posao.

Tečaj će trajati šest mjeseci, a zatvorenici-pripravnici će za posao dobivati i plaću od 450 eura na mjesec, a poslodavac će dobivati oko tisuću eura mjesečno u obliku poreznih olakšica za svakog zatvorenika kojeg će zaposliti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju