Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon uhićenja u Rijeci

Ovo su načini na koji prevareni građani mogu do svog novca uloženog u kriptovalute

Policija je uhitila prevarante iz Rijeke koje se sumnjiči ih da su prevarili brojne ulagače u kriptovalute. Osumnjičeni su da su novac klijenata trošili za privatne potrebe, pa čak i za klađenje.

Uhićeni su riječki kriptoprevaranti koji su prevarili brojne ulagače, a zbog kojih je nastala materijalna šteta najmanje 18 i pol milijuna eura. 

Reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen koji se uživo javio iz Rijeke izvijestio je da je nekoliko načina na koji investitori mogu dobiti svoj novac natrag.

"Jedan je nasreću to što je policija pronašla u pretresu stanova i poslovnih prostora dosta USB stikova, elektroničke sefove koji nisu stalno na mreži, sefovi za kriptovalute koji se tek povremeno uključuju na mrežu. 

Pročitajte i ovo Policija spasila migrante na području Novske - 6 Poplavljeno područje FOTO/VIDEO Dramatična snimka akcije: Pogledajte kako su specijalci kod Novske spasili 28migranata

Nadaju se, kada ih budu uspjeli otvoriti, da bi nešto kriptovaluta još moglo biti na njima i da bi se dio vjerovnika mogao tako namiriti.

Drugi dio bi se mogao namiriti kada prođe kompletan sudski proces tako što će tužiti osumnjičenike i onda iz njihove imovine se probati namiriti što je mala vjerojatnost jer vjerojatno niti nemaju puno imovine na svoje ime. 

Pročitajte i ovo Ministrica i premijer Rasprava o povjerenju O smjeni ministrice Vučković: "Pokazali ste da se vi razumijete u slavonsku svinju, koliko ja u opuzensku mandarinu"

Za sada sve nade polažu u USB stikove i elektroničke sefove gdje bi moglo biti dosta kriptovaluta i gdje bi se mogli namiriti, ali valja naglasiti tek nakon završetka kazenoga postupka.

Danas sam razgovarao s ljudima koji su više u tom svijetu. Kažu da je hrvatska policija ovo dosta brzo riješila, ovakvi slučajevi na zapadu traju i godinama jer je vrlo teško ući na trag kriptovalutama nakon ulaganja", ispričao je.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene