Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas novinarima kako se ne boji da bi dva koalicijska partnera istupila iz koalicije ako se bivši predsjednik Vlade Ivo Sanader vrati u politiku jer je Sanader, rekla je, odlazeći kazao da nema političkih ambicija.


Na pitanje novinara boji li se scenarija da HDZ-ovi koalicijski partneri HSLS i SDSS istupe iz koalicije, kako su najavili, ako se bivši premijer Ivo Sanader vrati u politiku, Kosor je odgovorila da se ne boji. 'Pa ne, jer gospodin Sanader kad je odlazio rekao je da se neće vratiti u politiku i da nema političkih ambicija', izjavila je Kosor novinarima danas u Kongresnoj dvorani 'Globus' na Zagrebačkom velesajmu gdje je sudjelovala na Programskoj glavnoj skupštini Hrvatske seljačke stranke, koalicijskih partnera.

'Koalicijski ručak bio je druženje'

Vezani članci Njemačka evakuira stanovnike iz Kabula Preokret ili opet lažno obećanje? Talibani dali jamstva da će Afganistanci moći napustiti zemlju i nakon 31. kolovoza Sabina Tandara Knezović Turbulentno na političkoj sceni - kome su raskoli i ostavke došli na naplatu, a tko je dobio novu priliku? Ima i nekih iznenađenja

Kosor je također novinarima istaknula da što se tiče suradnje unutar koalicije može reći uistinu da je odlična. 'Evo, pokazalo se i neki dan kad smo imali taj koalicijski ručak, zapravo je to bilo druženje, gdje su svi partneri, predsjednici odnosno predstavnici stranaka meni dali vrlo jasnu, čvrstu, nedvosmislenu potporu u svim važnim projektima, znači, od beskompromisne borbe protiv korupcije do svih projekata vezanih za gospodarstvo, ali i drugih teških odluka, primjerice za božićnicu',  rekla je Kosor.

Navela je da je božićnica jedan od problema koji je sada aktualan. "Istina je da smo mi potpisali kolektivne ugovore i da u kolektivnim ugovorima piše da je iznos božićnice ako se drugačije ne dogovori 1.250 kuna, ali je to potpisano u nekim drugim vremenima, i o tome se sada radi - mi naše odluke moramo prilagoditi vremenu u kojem živimo i prilikama u kojima jesmo. I staviti jasno prioritete - dakle, je li prioritet božićnica ili je prioritet isplata plaća. Prioritet je isplata plaća, definitivno", rekla je Kosor.

>> 'Sanader mi je djelovao zbunjeno, možda se liječi'

Na upit novinara bi li HSS kao njihov najveći koalicijski partner trebao podržati Andriju Hebranga kao predsjedničkog kandidata, Kosor je odgovorila: 'Tu ne možemo vezati koaliciju. Ali, kao što vidite, i gospodin Hebrang je pozvan na današnju skupštinu HSS-a i govorio je'. Na novinarsku primjedbu da je na današnjoj Programskoj glavnoj skupštini HSS-a bio i Milan Bandić, koji je također predsjednički kandidat, Kosor je odgovorila da je Hebrang pozvan kao potpredsjednik HDZ-a i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a, a Bandić kao gradonačelnik grada Zagreba.  (Hina)