Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako se činilo kako će suci imati poprilično posla, na koncu nije tako ispalo: rasprava u suđenju Vidošević odgođena je zbog bolesti njegove odvjetnice Jadranke Sloković, a zbog bolesti je odgođeno i Optužno vijeće za Milana Bandića u aferi "Štandovi" te pripremno ročište za Karlovačku banku.


Raspored današnjih ročišta na Županijskom sudu u Zagrebu u najmanju je ruku bio zanimljiv: u 9:15 trebala je biti rasprava u suđenju Nadanu Vidoševiću, a petnaest minuta kasnije čak tri zvučna imena u trima ročištima - Ivo Sanader, Milan Bandić i Marija Šola (proces koji se tiče malverzacija u Karlovačkoj banci).

Vezani članci Milan Bandić i Josip Lipar Juričan Bandiću: ''Jado, i karnevalske ključeve dao si pajdi... Radim od tebe faširance i jedem te za doručak'' Dario Juričan Dario Juričan ima kandidata za državnog odvjetnika: ''Iskusan je majstor, vizionar, omiljen u kolektivu...''

No, iako se činilo kako će suci imati poprilično posla, na koncu nije tako ispalo: rasprava u suđenju Vidošević odgođena je zbog bolesti njegove odvjetnice Jadranke Sloković, a zbog bolesti je odgođeno i Optužno vijeće za Milana Bandića u aferi "Štandovi" te pripremno ročište za Karlovačku banku.

U tijeku je tako samo rasprava u slučaju Fimi media, u kojem su optuženi Ivo Sanader, HDZ, tadašnji čelnik Carine i rizničar HDZ-a Mladen Barišić, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Podsjetimo, Vidošević, bivši predsjednik Hrvatske gospodarske komore, optužen je da je u tzv. aferi Remorker iz te ustanove izvukao najmanje 39 milijuna kuna. Šola, nekadašnja predsjednica uprave Karlovačke banke, suočava se s optužbama za malverzacije u toj banci, teške više od 280 milijuna kuna.

Milana Bandića USKOK tereti da je zajedno sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi U ime obitelji priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.