Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susreo se s Ivanovim

Josipović u Makedoniji: Trebali bismo surađivati na nekom velikom projektu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović tijekom svog posjeta Makedoniji založio se za suradnju dviju država na nekom velikom infrastrukturnom projektu poput Jadransko-jonske autoceste-

Hrvatska i Makedonija trebale bi surađivati na velikom infrastrukturnom projektu, poput Jadransko-jonske autoceste, koji bi unaprijedio gospodarske odnose i pridonio prevladavanju gospodarske krize, rekao je u četvrtak u Skoplju hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Apelira na red i mir Josipović: Sve je poznato, zakone i Ustav treba primjenjivati Slika nije dostupna Zbog Kosova Makedonski predsjednik otkazao regionalni summit u Ohridu

Gospodarska razmjena dviju zemalja 'nije onakva kakva bi mogla biti', rekao je Josipović novinarima drugog dana svojega posjeta Makedoniji.

>> Lančani sudar vozila u pratnji predsjednika Josipovića

'Bilo bi dobro da postoji jedan veliki infrastrukturni projekt od regionalne i europske važnosti koji bi imao takav kapacitet da podigne naše ekonomije te da ima blagotvoran učinak ne samo na naše zemlje i regiju, nego i na cijelu Europu. Konkretno, razgovarali smo o Jadransko-jonskoj autocesti', rekao je Josipović koji se u srijedu sastao s makedonskim predsjednikom Đorgom Ivanovim.

On u četvrtak završava makedonski dio četverodnevne balkanske turneje što je počela u Crnoj Gori, a do subote će još boraviti u prvom službenom posjetu Kosovu.

Josipović se u četvrtak sastao s predstavnicima hrvatske zajednice u Makedoniji, nakon čega je novinarima o položaju Hrvata u toj zemlji rekao da oni 'ovdje nisu prepoznati na ustavnoj razini, ali najvažnije je da nema nikakve diskriminacije, nema problema'.

Po Josipovićevim riječima, nekad su hrvatske televizijske postaje bile veoma gledane u Makedoniji, 'a sada je zbog određenih pravnih, tehničkih i drugih razloga ta ponuda bitno smanjena' te je najavio angažman u jačanju nazočnosti hrvatskih medija, ali nije rekao ništa određenije. 'Mislim da je vrlo važno da hrvatski mediji budu ovdje prisutni i zato to pitanje neću otvoriti samo u Makedoniji, nego i u Hrvatskoj', kazao je. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene