Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dan tolerancije

Josipović: Odluka Ustavnog suda očekivana i ima pozitivnu dimenziju u zaštiti istospolnih zajednica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik je pozvao građane da izađu na referendum 1. prosinca.

Predsjednik Ivo Josipović izajavio je danas da je odluka Ustavnog suda o održavanju referenduma, na kojem će se građani izjašnjavati jesu li za to da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca, bila očekivana i da za njega ima važnu pozitivnu dimenziju.

Pročitajte i ovo Demokršćani Potvrdili odluku DIP-a Ustavni sud potvrdio: Demokršćani ne mogu na izbore Slika nije dostupna O Jovanoviću i Ustavnom sudu Josipović: Odluke Ustavnog suda treba poštovati, ali i razgovarati o njima

>> Josipović: Može se reći da je vladavina prava jedan od zapadnih mitova i legendi

'Ustavni sud govori o tome da istospolne zajednice moraju uživati zaštitu obiteljskog života i da odluka na referendumu ma kakva ona bila ne smije ugrožavati zaštitu obiteljskog života, ali i ni mogući zakonodavni razvoj na zaštiti istospolnih zajednica', rekao je predsjednik Josipović.

Danas je Dan tolerancije i pred svima nama stoji važan izazov da razvijamo toleranciju pa na kraju krajeva i svojim glasom na predstojećem referendumu, rekao je predsjednik Josipović za obilaska 18. smotre Sveučilišta u Zagrebu.

Novinari su predsjednika zamolili i za komentar prve godišnjice oslobađajuće presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Ta je oslobađajuća presuda bacila drugo svjetlo na rat u Hrvatskoj i nosila je veliku simboliku. Potvrdila je da događaji nisu bili onakvi kakvima su navedeni u optužnici generalima i u prvostupanjskoj osuđujućoj presudi, rekao je predsjednik Josipović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene