Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SPOMENUO I MARIĆA

Bloger Ivica odgovorio i Ramljaku: "Vi ste u izravnom sukobu sa zakonom i vlastitim pamćenjem"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Todorić je na svom blogu odgovorio Martini Dalić, potpredsjednici Vlade i ministrici gospodarstva, rekavši da će joj rado dokumentirati njihov razgovor, a osvrnuo se i na priznanje Ante Ramljaka da je pogriješio kad je rekao da Knighthead kotira na burzi.

"Gospođa Dalić opet obmanjuje hrvatsku javnost", tvrdi Ivica Todorić u svom novom tekstu, dodajući da ona ima pravo kad kaže da se s njim nikad nije privatno sastala, ali da on i nije tvrdio suprotno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova objava Todorić optužio Vladu za falsificiranje i zahtjeva: "Dajte odgovore, javnost to traži od vas!" Slika nije dostupna TODORIĆEVI NAPADI NA BLOGU Revizija je za 2016. utvrdila milijarde kuna duga i još sedam stvari koje trebate znati o zbivanjima oko Agrokora

"Kazao sam da se najavila i da je došla u moj ured i iznio sam najvažniji dio istinitog razgovora koji smo vodili. Teško mogu vjerovati da se ne sjeća i da je zaboravila naš razgovor, obzirom da je u njemu tražila vrlo neuobičajene stvari. A ja ću joj rado dokumentirati naš razgovor", piše Todorić, a dotaknuo se i okolnosti njegovog dolaska na razgovor.

"Što se tiče naklapanja oko novaca, iznosa, traženja, Petrov kaže jedno, Dalić drugo, sve to govori kako ni sami ne znaju o čemu govore... svrha mog dolaska je bio poziv gospodina Petrova da hoće pomoći razvoju kompanije. I u tom smislu se u konačnosti razgovaralo. Mi smo predlagali da, ako država to želi, dokapitalizira Belje, jer je riječ o strateškoj državnoj kompaniji. Tih razgovora je bilo, ja to ne poričem i to imam dokumentirano. Sve je to bilo na tajnom sastanku 26.02.2017.", piše Todorić.

Osvrnuo se i na susret s ministrom Zdravkom Marićem, o kojem je također već ranije pisao na svom blogu.

"Neporecivo je, i to sam već na blogu objavio, da sam se Zdravku Mariću 03.03.2017. na svemu zahvalio i poručio Vladi da ne trebamo nikakvu pomoć. Lako je dokazivo da svi koji tvrde suprotno lažu. Umjesto da nastavlja s obmanama zašto konačno hrvatskoj javnosti ne odgovori na moja pitanja", poručuje Todorić.

Ponovo prozvao Ramljaka

Todorić je jednu današnju objavu uputio i Anti Ramljaku, vladinom povjereniku za Agrokor. Objavu je naslovio s : "Gospodine Ramljak Vi ste u izravnom sukobu sa zakonom i vlastitim pamćenjem".

"Gospodine Ramljak, priznanje da niste znali jedino što ste trebali znati, a to je činjenica da Knighthead ne kotira na burzi, upravo jest dokaz zastrašujuće nekompetentnosti, no istina je još puno gora i ukazuje na dogovor Vas, članova Vlade i čelnika fonda Knighthead za pribavljanje nepripadne imovinske koristi", piše Todorić.

Podsjetio je na intervju kojeg je predsjednik uprave Knightheada Thomas Wagner dao Večernjem listu od 16. lipnja, u kojem iznosi okolnosti pod kojima je baš taj fond, bez jasnih kriterija, izabran za posao stoljeća.

"Mnogo smo se puta sastajali s gospodinom Ramljakom i njegovim timom i imamo vrlo visoko mišljenje o njegovom profesionalizmu i integritetu. Jasno je da žele osigurati dugoročni uspjeh tvrtke te da svi dionici imaju fer tretman. Susreli smo se i s ključnim članovima Vlade, te su ti susreti dodatno osnažili naš pozitivan stav o Hrvatskoj kao zemlji usredotočenoj na razvoj gospodarstva, u kojoj se poštuje vladavina prava", citira Todorić Wagnera.

"Nakon medijske obmane iz sredine lipnja, nastavili ste s rastakanjem vrijednosti kompanije i biranjem odabranih pod očitim, kako i Thomas Wagner neoprezno izjavljuje u intervjuu, pokroviteljstvom Vlade. Takvo je, očito, i Vladino i Vaše i Wagnerovo shvaćanje vladavine prava", piše Todorić, dodajući da im to neće proći.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene