Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivica Relković

'Kraj koalicije s HDZ-om se mjeri u danima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladajuća koalicija je u lošem stanju, a najnoviji dokaz je i odlazak Ivice Relkovića, bivšeg posebnog savjetnika potpredsjednika Vlade Bože Petrova, iz Banskih dovra. Relković je u međuvremenu izjavio da Most mora biti spreman na sve pa tako i pad Vlade.

Ivica Relković, jedan od ključnih ljudi Mostove platforme i bivši posebni savjetnik Bože Petrova, koji je napustio Banske dvore, u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju rekao je da da se u HDZ-u pred finale njihovih unutarstranačkih izbora nešto "opasno kuha" te da Most i Hrvatska ne smiju biti taoci tih unutarstranačkih previranja.

Pročitajte i ovo Europski izbori - 2 Drugačija mišljenja Ovo je jedna je od gorućih tema u Europskoj uniji: Pogledajte što na nju kažu hrvatski političari Andrej Plenković dijeli se šakom i kapom Plenković komentirao veliko okupljanje ljevice, najavio i novi paket potpore umirovljenicima

Kao primjere Relković navodi događaje oko Ivana Kovačića, koji je, kao što je čelnik Mosta Božo Petrov i sam izjavio, o HDZ-u "rekao ono što svi misle", kad je odbio svaku daljnju suradnju s tom strankom. Tu je i pitanje preslagivanja Vlade koje je pokrenuo Milan Bandić, zatim otvoreno nezadovoljstvo HDZ-a Tihomirom Oreškovićem te posljednja događanja oko Ine.

"Most zajedno s takvim HDZ-om suupravlja Hrvatskom, pa je nužno da bude spreman na sve scenarije, uključujući i pad Vlade. Odgovorna politička opcija treba u takvim trenucima misliti na dobrobit države", ističe Relković.

"Sjedite na sjednicama s HDZ-om i radite tekuće poslove, dok se istodobno ta stranka kuloarski i javno preko svojih satelita igra preslagivanja Vlade da bi samostalno ovladala upravljanjem državom. Birači su na izborima i HDZ-u i SDP-u jasno rekli da nisu dobili pravo samostalnog upravljanja državom", dodaje Relković.

Relković kao jedino preslagivanje navodi krajnje neizglednu koaliciju na relaciji SDP-HDZ, a sve ostalo naziva "kokošarenjem".

"Sada, kad više nisam savjetnik u Vladi, imam i kao građanin potpuno slobodnu poziciju ukazivanja na to", ističe i na kraju dodaje da se kraj koalicije Mosta s HDZ-om "mjeri u danima".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene