Ivana Paradižković s HGSS-ovcima
Ivana Paradižković s HGSS-ovcima Foto: Instagram/Privatni album

Urednica Provjerenog Ivana Paraždiković ovog je vikenda doživjela avanturu života na planinarenju s prijateljima. Poziv upomoć HGSS-u ponovno je Ivanu spojio sa ženom koja joj je život spasila i prije 29 godina.


Avanturu života doživjela je urednica emisije Provjereno ovog vikenda kada je s prijateljima otišla na planinarenje. Jedan poziv upomoć spojio ju je sa ženom koja je prije 29 godina spasila nju i njezinu obitelj.

Vezani članci Dvorište obitelji Makvić nakon perjana - 6 Po dvorištu im bacaju odjeću, perje, papir, slamu, a oni slave i ne skidaju osmijeh s lica: "Ispada kao cirkus, ali to je stvarno čast" Miro Ćalušić Otkrivamo snimke razgovora pokojnog kamatara koji je za života prijetio, strašio i lihvario: "Ja se ničeg ne bojim, dao sam svoj novac"

Paraždiković je na društvenim mrežama ispričala emotivan susret s Marikom koja je 1991. godine njezinoj obitelji pomogla spasiti živu glavu na dan pada Vukovara.

'"Dobra večer. Ja sam Ivana Paradžiković. Izgubila sam se u šumi iznad planinarskog doma Jankovac. S druge strane muk...pa onda: 'A, je l' vi mene zaj*****te?' - 'Na žalost, ne snimam i ne zezam se. Imam šest posto baterije. Nas je troje s dva psa.'

Tako je krenula, sada kad je sve dobro prošlo, avantura života. Tri ekipe Hrvatske gorske službe spašavanja plus dva rendžera Geoparka Papuk su nas krenuli spašavati.

''Čovječe, što ti je život!''

Nakon dva sata, spazili smo rotirke Defendera i ženski glas: 'Ivanaaaa!' Kad su se spustili do nas, jer sam pametno iskoristila 6% baterije i poslala im lokaciju, kaže ona meni: 'Znaš li ti tko sam ja?! Marika!'

Čovječe, što ti je život! Marika! Marika i njezina obitelj su spasili moju obitelj 1991. Na dan pada Vukovara bježali smo iz Kukujevaca da spasimo živu glavu i budući da nismo mogli preko Hrvatske, okrenuli smo za Sremsku Mitrovicu. Tamo smo prespavali tu noć kod Marike.

Trideset godina poslije, ona je član GSS-a i spašava mi opet glavu iz papučke šume. Hvala HGSS, vi ste ljudi čudo! Ja sam svoju lekciju naučila. Nikada vise neću podcijeniti šumu”, napisala je Ivana Paraždiković uz fotografiju s članovima HGSS-a, ali i Marikom, koji su pomogli njoj i njezinim prijateljima.