Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednica HDZ-a i zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić i član Predsjedništva stranke Darko Milinović neće se kandidirati u utrku za čelnu stranačku poziciju.


Još dvoje potencijalnih kandidata za novog predsjednika HDZ-a otpali su iz te utrke, koja zapravo još nije niti počela. Potpredsjednica HDZ-a i zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić obznanila je da u toj utrci neće ipak sudjelovati, već da će se fokusirati na parlamentarne izbore i svoju ulogu u HDZ-u oko toga. Da se neće kandidirati obznanio je i Darko Milinović, kako doznaje reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Brkić Tomljenović.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o ruskom cjepivu: "Uspostavili smo kontakte, želimo rezervirati cjepivo, ali i biti odgovorni. Cijena? Još nije određena" Andrej Plenković i Davor Filipović Plenković najavio moguće ublažavanje mjera: "Treba nagraditi strpljivost i odgovornost naših sugrađana. Razmišljamo o nekoliko iskoraka"

"Donijela sam odluku. Mi smo u četvrtak, na Predsjedništvu HDZ-a definirali proceduru i način izbora novog predsjednika i odlučili da će to biti po načelu jedan član, jedan glas. Ja sam nakon toga rekla da ću uzeti malo vremena da razmislim, bi li to bilo dobro za stranku i za mene osobno, da budem u tom izbornom procesu... Donijela sam odluku da je bolje fokusirati se na parlamentarne izbore, a obzirom da je 6. srpnja rok za predaju kandidatura, nema neke velike dodane vrijednosti da sudjelujem u toj stranačkoj utrci", rekla je za Hrvatski radio Maletić.

Na pitanje hoće li biti više kandidata ili će se samo kandidirati Andrej Plenković, Maletić je istaknula kako to sad nije presudno. Za Plenkovića je rekla da je riječ o izvrsnom kandidatu, koji može ponuditi nove ideje HDZ-u.