Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovor HNS-a s Plenkovićem?

Vrdoljak se "poklopio" zbog objave, spustila mu i Mrak Taritaš, a SDP oštro priprijetio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a, usred noći objavio da će učiniti sve da reforma obrazovanja krene što prije "pa makar mu to bilo zadnje što će učiniti u politici", što je izazvalo buru na društvenim mrežama jer su mnogi to protumačili kao HNS-ov dogovor s HDZ-om, Vrdoljak je danas ujutro malo reterirao.

Ivan Vrdoljak objavio je jutros novi tvit u kojem se ogradio od noćašnje objave na Facebooku koju su neki iščitali kao dogovor HNS-a i HDZ-a oko podrške Vladi Andreja Plenkovića, o čemu se sve više špekulira.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RASKOL U HNS-u DNEVNIK.hr doznaje: Ivan Vrdoljak ozbiljno razmišlja o ostavci Slika nije dostupna HNS o izborima Vrdoljak: Tablu 'Trg maršala Tita' ne treba mijenjati tablom s natpisom 'Za dom spremni'

Objava Vrdoljaka da će učiniti sve da reforma obrazovanja krene što prije "pa makar mu to bilo zadnje što će učiniti u politici" izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama, pogotovo s obzirom na sve više špekulacija da HNS za podršku Plenkovićevoj Vladi traži mjesto potpredsjednika Vlade i tri ministarstva, među kojima i Ministarstvo obrazovanja i preuzimanje kurikularne reforme.

Na Vrdoljakovu noćašnju objavu reagirala je među ostalim Jadranka Kosor.

Tko je u kombinaciji za Plenkovićevu većinu znat će se nakon drugog kruga lokalnih izbora, a jedan od preduvjeta dogovora HNS-a i HDZ-a je i gubitak izbora za gradonačelnicu Zagreba Anke Mrak Taritaš koja je velika protivnica koalicije s HDZ-om.

I ona je reagirala na Vrdoljakovu objavu, a povukla je paralelu s Donaldom Trumpom na čiji se račun prije par dana rugao cijeli svijet kada je objavio tvit o "covfefeu". 

Aleksandra Kolarić među onima je koji smatraju kako ovakva situacija i špekulacije o suradnji s HDZ-om ruše rejting Anke Mrak Taritaš uoči drugog kruga. Razlika između nje i Milana Bandića povećava se u Bandićevu korist.

Nakon održavanja drugog kruga lokalnih izbora, Predsjedništvo HNS-a sastaje se te bi trebalo odlučiti hoće li u pregovore s HDZ-om oko sastavljanja zajedničke vlade.

Reagirao je i predsjednik SDP-a Davor Bernardić koji je istaknuo da nitko nema pravo trgovati glasovima.

"HNS je osvojio mandate na listi SDP-a i nitko ne smije trgovati glasovima koji su jasno rekli da nisu za koaliciju s HDZ-om, za one koji su Hrvatskoj nažalost zadnjih godinu dana ukrali budućnost," kazao je Bernardić.

Oglasio se i SDP-ovac Gordan Maras koji je na Facebooku napisao da bi onaj koji bi iza kurikuralne reforme sakrio svoju podršku HDZ-u, Plenkoviću i foteljama, svakako to napravio kao posljednje u politici. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene