Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iza nas je mjesec afera, privođenja, ali i početka velikog vala otpuštanja. Svaki dan netko je u pritvoru, a 450 radnika na zavodu za zapošljavanje. Nova TV donosi redovito istraživanje agencije Puls i jedno od glavnih pitanja zapravo je jesu li dobivene brojke crne po Vladu.


Premijerka Jadranka Kosor može biti spokojna jer je zaustavila val pesimizma, odnosno trend njegovog rasta, no 64 posto građana smatra da Kosor i njezina Vlada vode državu u krivom smjeru, dok njih 19 posto smatra kako Vlada državu vodi u pravom smjeru. Građani, međutim, smatraju da će se koalicija na vlasti održati i to njih čak 66 posto, dok 21 posto građana smatra kako se koalicija neće održati. Ispitali smo i kako građani ocjenjuju rad Vlade i prema rezultatima, Banski dvori dobili su negativnu ocjenu s 49 posto građana, koji su nezadovoljni tim radom, dok je njih 34 posto taj rad ocijenilo dobrim.

Vezani članci Predrag Štromar i Blaženka Divjak (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Štromar: "HNS će ustrajati da se u proračunu osiguraju dodatna sredstva za plaće učitelja" Sjednica Vlade, ilustracija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Dobili smo novi raspored blagdana: Evo koji su od iduće godine novi neradni dani

>> U mjesec dana još 14.072 nezaposlenih

Istražili smo i kakav je trenutni rejting stranaka, a rezultati govore kako je SDP na prvom mjestu s 32 posto, dok je HDZ drugi s 26,3 posto podrške građana. Slijede HNS sa 7,3 posto, HSU sa 5,5 posto, HSS sa 5,2 posto i HSP sa 3,8 posto. Zanimljiv je podatak da se čak 12,4 posto građana nije moglo odlučiti kojoj stranci bi dalo potporu, dok se za ostale stranke ukupno opredijelilo samo 7,5 posto građana.

Predsjednik Stjepan Mesić isto tako, moći će se povući s mjesta predsjednika kao najpopularniji političar u Hrvatskoj s 66 posto podrške građana, mjesto koje on već tradicionalno drži. Premijerki Kosor narasla je popularnost na gotovo 50 posto, odnosno visokih 48 posto te ona dijeli popularnost s kolegicom iz Vlade Đurđom Adlešić. Vođa oporbe Zoran Milanović zauzeo je četvrto mjesto s 42 posto, a peto mjesto zauzeo je Radimir Čačić s 40 posto.