Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo ponos

Istra ima poslodavca na kojeg se može ugledati cijeli svijet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Puli je otvoreno jedinstveno društveno poduzeće - mjesto koje će osigurati radna mjesta teško zapošljivim skupinama odnosno osobama s invaliditetom.

Idejna začetnica i vlasnica poduzeća je Danijela Kasumović Maružin, edukacijska rehabilitatorica koja se bavi problematikom zapošljavanja osoba s invaliditetom. Kaže da unatoč obrazovanju te osobe ne dobivaju priliku na tržištu rada i upravo stoga je otvorila ovo poduzeće.

Pročitajte i ovo Ilustracija nedostatak liječnika ''Pa kako je to moguće?!'': Rekli mu da nema dežurnog liječnika na hitnoj, imamo odgovor bolnice Invalidska kolica Donosi mnoge pogodnosti Osobama s invaliditetom stiže važna iskaznica: "Tu su četiri usluge koje najviše trebamo"

''Ovo poduzeće je društveno poduzeće. Naša je želja utjecati na društvene promjene. Nastalo je kako bi se stvorila radna mjesta osobama s invalidititetom'', rekla je Danijela.

Nude ugostiteljske usluge, pa tako kod njih možete doći po ručak, dostavljaju jela na adrese, a bave se i cateringom. Druga aktivnost im je poljoprivredna pri čemu njihovi zaposlenici obavljaju poslove uređena okućnice i sezonske poslove. Prva radna mjesta su popunjena, a nadaju se da će radnih mjesta biti još.

''Za ovoj projekt prvenstveno je važno zajedništvo. Sami ne možemo naprijed, potrebna nam je pomoć lokalne zajednice. Što bude veća potražnja za njihovim uslugama, bit će i više radnih mjesta'', kaže Danijela.

Osobe s invaliditetom, zaposlene u ovom poduzeću, imaju i podršku, mentora, profesionalnog kuhara
Asada Bahtjarevića.

Ne preostaje nam drugo nego svima njima poželjeti uspješnu poslovnu godinu, i zaključiti da Istra ima poslodavca na kojeg se može ugledati cijeli svijet. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene