Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Istra i Split bilježe rekordan broj turista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preko triju graničnih prijelaza u Istarskoj županiji - Plovanije, Kaštela i Požana - od jučer do danas u 12 sati u Republiku Hrvatsku ušlo je 65.475 putnika među kojima 60.810 stranaca, izvijestila je istarska policija.

Hrvatsku preko tih graničnih prijelaza Hrvatsku je napustilo 49.087 putnika među kojima 44.535 stranaca. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Špica sezone: Pred Svetim Rokom kolone i do 17 kilometara Slika nije dostupna Lučko: Za naplatu cestarine čeka se 30 minuta

U subotu do 12 sati ušlo je gotovo 25 tisuća putnika, a među strancima najbrojniji su, kao i uvijek, bili Talijani, Nijemci i Slovenci. Na graničnim prijelazima nije bilo dužih čekanja iako je kod izlaza na Kaštelu i Plovaniji kolona vozila bila dugačka 16 kilometara.

Tijekom dana promet je pojačan na svim cestama u Istri, a posebice na onima koje vode prema turističkim odredištima.

I dalje je pojačan priljev vozila koja ulaze u Hrvatsku iz Slovenije. 

U Split danas dolazi najviše turista u ovogodišnjoj turističkoj sezoni, a iz grada pod Marjanom najvećim dijelom odlaze prema otocima i duž srednjodalmatinske obale. 

Ovog vikenda počeli su stizati i gosti iz Italije, a prijepodne su iz te zemlje doplovila četiri broda s 1200 putnika i 600 vozila.

Iz splitske Lučke uprave izvješćuju da će samo tijekom dana uploviti i isploviti 270 brodova, a kroz Gradsku luku proći će 60.000 putnika.

Na naplatnim postajama Lučko, na ulazu na autocestu A 1 kolona je oko 1 km. 

Pojačan je promet i na cesti od čvora Dugopolje prema Splitu, te dalje prema trajektnoj luci, kao i na D 8, na dionici Split-Omiš. Na ulazu u Split i prema Makarskoj vozi se u koloni, vrlo sporo.

Na GP-ima: Plovanija, Kaštel, Požane, Rupa, Bregana i Macelj čeka se do pola sata za ulaz. Na većini tih prijelaza promet je počeo jačati i na izlazu. Na GP Macelj kolona vozila na izlazu duga je oko 3 km, a za prijelaz se čeka oko 40 minuta. Prometna policija preusmjerava vozila na GP Lupinjak.

Kolona osobnih vozila na izlazu na GP Bajakovo duga je oko 2 km.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene