Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Preko triju graničnih prijelaza u Istarskoj županiji - Plovanije, Kaštela i Požana - od jučer do danas u 12 sati u Republiku Hrvatsku ušlo je 65.475 putnika među kojima 60.810 stranaca, izvijestila je istarska policija.


Hrvatsku preko tih graničnih prijelaza Hrvatsku je napustilo 49.087 putnika među kojima 44.535 stranaca. 

Vezani članci Gužve na autocestama Gužve na autocestama, iz HAK-a mole za oprez. Čitateljica: "Ovo je nemoguće, kolona je kilometarska" Slika nije dostupna Pred tunelom Mala Kapela kolona jedan kilometar

U subotu do 12 sati ušlo je gotovo 25 tisuća putnika, a među strancima najbrojniji su, kao i uvijek, bili Talijani, Nijemci i Slovenci. Na graničnim prijelazima nije bilo dužih čekanja iako je kod izlaza na Kaštelu i Plovaniji kolona vozila bila dugačka 16 kilometara.

Tijekom dana promet je pojačan na svim cestama u Istri, a posebice na onima koje vode prema turističkim odredištima.

I dalje je pojačan priljev vozila koja ulaze u Hrvatsku iz Slovenije. 

U Split danas dolazi najviše turista u ovogodišnjoj turističkoj sezoni, a iz grada pod Marjanom najvećim dijelom odlaze prema otocima i duž srednjodalmatinske obale. 

Ovog vikenda počeli su stizati i gosti iz Italije, a prijepodne su iz te zemlje doplovila četiri broda s 1200 putnika i 600 vozila.

Iz splitske Lučke uprave izvješćuju da će samo tijekom dana uploviti i isploviti 270 brodova, a kroz Gradsku luku proći će 60.000 putnika.

Na naplatnim postajama Lučko, na ulazu na autocestu A 1 kolona je oko 1 km. 

Pojačan je promet i na cesti od čvora Dugopolje prema Splitu, te dalje prema trajektnoj luci, kao i na D 8, na dionici Split-Omiš. Na ulazu u Split i prema Makarskoj vozi se u koloni, vrlo sporo.

Na GP-ima: Plovanija, Kaštel, Požane, Rupa, Bregana i Macelj čeka se do pola sata za ulaz. Na većini tih prijelaza promet je počeo jačati i na izlazu. Na GP Macelj kolona vozila na izlazu duga je oko 3 km, a za prijelaz se čeka oko 40 minuta. Prometna policija preusmjerava vozila na GP Lupinjak.

Kolona osobnih vozila na izlazu na GP Bajakovo duga je oko 2 km.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju