Divlji psi u Splitu straše građane - 4
Divlji psi u Splitu straše građane - 4 Foto: DNEVNIK.hr

Strah građanima istočnog dijela Splita siju napušteni psi koji dolaze u blizinu kuća. Zabilježeni su i napadi na stanovnike. Stoga je organizirana potraga za psima kako bi se maknuli s ulice. No, zasad je ulovljen samo jedan.


Jedan do drugog sjede i odmaraju u blizini kuća. No, ovi zasad nepoznati psi siju strah u istočnom dijelu Splita. 

Vezani članci Zlostavljanje (Foto: Getty Images) Zaštitar iz Kaštela koji je brutalno pretukao djevojku, na sudu priznao krivnju i dobio zatvorsku kaznu Napad na ženu, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Policija traži napadača: Muškarac Britanki slomio nos u središtu Splita

U potragu za tim psima uključili su se lovci, policija komunalci i Gorska služba spašavanja. Traže ih već dva dana. Radi se uglavnom o napuštenim psima. Udružili su se u čopore, a zabilježeni su i napadi na građane. U jučerašnjoj potrazi ulovljen je jedan dok je današnja potraga bila bezuspješna. 

Aktivnosti će se nastaviti i dalje, a sve u cilju sprječavanja ugroze za građane te kako bi se psi pronašli i zbrinuli, poručili su iz splitske policije.

No, bolje ih je izbjeći nego se liječiti, upozorava veterinar.

„Ugriz može ozlijediti i u tom slučaju se psu vodi opservacija životinje čovjek se mora javiti svome liječniku i epidemiološkoj službi“, kaže veterinar Radovan Perino.

Kazna za napuštanje životinje iznosi do 30.000 kuna, a neoznačavanja pasa mikročipom kažnjivo je sa do šest tisuća kuna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr