Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže ih i lovci

Istočni dio Splita u strahu: Građane napadaju čopori divljih pasa, uhvatiti ih je gotovo nemoguće

Divlji psi u Splitu straše građane - 4
Divlji psi u Splitu straše građane - 4 Foto: DNEVNIK.hr
Strah građanima istočnog dijela Splita siju napušteni psi koji dolaze u blizinu kuća. Zabilježeni su i napadi na stanovnike. Stoga je organizirana potraga za psima kako bi se maknuli s ulice. No, zasad je ulovljen samo jedan.

Jedan do drugog sjede i odmaraju u blizini kuća. No, ovi zasad nepoznati psi siju strah u istočnom dijelu Splita. 

Pročitajte i ovo Napad rastrojenog muškarca na skupinu mladih u automobilu Zabijao se automobilom VIDEO Obrat u slučaju pomahnitalog nasilnika: Smijenjen šef policijske postaje, disciplinski postupak protiv dvojice policajaca Screenshot Noć užasa u Splitu UZNEMIRUJUĆE Objavljena stravična snimka iz Splita! Muškarac divljački napada mlade, oni vrište: "Vozi, samo bježi, ubit će nas!"

U potragu za tim psima uključili su se lovci, policija komunalci i Gorska služba spašavanja. Traže ih već dva dana. Radi se uglavnom o napuštenim psima. Udružili su se u čopore, a zabilježeni su i napadi na građane. U jučerašnjoj potrazi ulovljen je jedan dok je današnja potraga bila bezuspješna. 

Aktivnosti će se nastaviti i dalje, a sve u cilju sprječavanja ugroze za građane te kako bi se psi pronašli i zbrinuli, poručili su iz splitske policije.

No, bolje ih je izbjeći nego se liječiti, upozorava veterinar.

„Ugriz može ozlijediti i u tom slučaju se psu vodi opservacija životinje čovjek se mora javiti svome liječniku i epidemiološkoj službi“, kaže veterinar Radovan Perino.

Kazna za napuštanje životinje iznosi do 30.000 kuna, a neoznačavanja pasa mikročipom kažnjivo je sa do šest tisuća kuna.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene