Najrizičniju skupinu odabralo je 4236 osiguranika, a onu s najmanjim rizikom njih 2228.


Još samo danas oko 1.700.000 korisnika drugog mirovinskog stupa, do kraja radnog vremena u poslovnicama FINE i Regosa, može izabrati u kojoj će rizičnoj kategoriji štedjeti za svoje mirovine.

Vezani članci Prosvjed protiv mirovinske reforme (Foto: Dnevnik.hr) Istražili smo u kojem će nam slučaju mirovina biti veća: Je li bolje štedjeti u oba stupa ili se vratiti u prvi? Stanje mirovinskog sustava (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Mirovinski sustav postaje neodrživ: "Ljudi se boje mirovine jer znaju kako stvari stoje"

Do sada se na taj korak odlučio tek manji broj osiguranika. Kategoriju A, najrizičniju, ali i s mogućnošću najvećeg prinosa odabralo je 4326 osiguranika, a najmanje rizičnu kategoriju C - 2228 osiguranika.

Želite li imati veću mirovinu, imate 14 dana za odluku!

Tko ne podnese zahtjev, ostaje u kategoriji B s jednakim rizikom kao dosad.

'Broj prijavljenih za A i C stup je na neki način očekivan. Razlog je tome što svaka novina kod naših sugrađana izaziva određeni oprez. Ovom novinom mi smo zapravo otvorili veću mogućnost našim korisnicima da odlučuju o svojim sredstvima, a time naravno i o svojoj budućnosti', kaže Božidar Štubelj, zamjenik ministra rada i mirovinskog sustava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook