Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Veliki maestro'

Isti optuženici i dalje se terete za ista kaznena djela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta danas je na zagrebačkom Županijskom sudu predao izmijenjenu optužnicu u tzv. 'velikom maestru' kojom se svi optuženici i dalje terete za ista kaznena djela.

'Radi se o manjim izmjenama kozmetičke prirode. Suštinski se ništa nije promijenilo pa se optuženici i dalje terete za ista kaznena djela', kazala je zamjenica ravnatelja USKOK-a Ksenija Pavić. Pojasnila je da je optužnica u jednom od najvećih antikorupcijskih postupaka promijenjena nakon što su optuženi iznijeli svoje obrane. Bivši potpredsjednici Hrvatskog fonda za privatizaciju Josip Matanović i Robert Peša, kao i njihovi suoptuženici u obranama odbacili su sve Uskokove optužbe ističući da je riječ o suđenju insceniranom za potrebe Europske unije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veliki maestro Ni jedan od optuženih ne osjeća se krivim Slika nije dostupna Mijenja se optužnica Svi optuženici u 'velikom maestru' iznijeli obrane

>> 'Veliki maestro' bliži se kraju

Matanovića i Pešu te još šestoro optuženih tereti se za malverzacije s prenamjenom zemljišta Ciglane Nin, prodajom dionica hotela Živogošće i Podgora, reformom osječke Pivovare i procjenom zemljišta Badela. Osim za primanje i davanje mita sudi im se za pomaganje u primanju mita, izdavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne, udruživanje za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti te pomaganje i poticanje na te zlouporabe.

Suđenje se nastavlja 5. svibnja kada bi se obrana optuženih trebala očitovati o izmjenama optužnice, nakon čega će u završnom dijelu suđenja predstavnici optužbe i obrane iznijeti svoje završne riječi.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene