Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izazovi novih trendova

Istaknuta lica Nove TV na Weekend Media Festivalu: "Televizija kao medij samo raste"

Dražen Mavrić (Foto: Dnevnik.hr)
Dražen Mavrić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Panel rasprave na WMF-u (Foto: Dnevnik.hr) Panel rasprave na WMF-u (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Weekend Media Festival (Foto: Dnevnik.hr) Weekend Media Festival (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Dražen Mavrić (Foto: Dnevnik.hr) Dražen Mavrić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Govornici na panelu (Foto: Dnevnik.hr) Govornici na panelu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +3 Posjetitelji WMF-a (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/8 >>
Na brojnim panelima vikend medija festivala u Rovinju sudjelovala su istaknuta imena Nove TV. Koliko su mediji utjecajni kada je o politici riječ, raspravljao je reporter Nove TV Mislav Bago.

A razloge zbog kojih televizija kao medij iz godine u godinu raste i odgovara izazovima novih trendova te što je to što Novu TV već deset godina zaredom čini liderom na hrvatskom tržištu, s okupljenima je na panelu o televiziji podijelio predsjednik Uprave Nove TV Dražen Mavrić.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Nova tv d.d. Pravila - Izborna kampanja za izbor zastupnika u Hrvatski sabor Kuglolov - 1 Digitalni projekti Veliki uspjeh Nove TV: Kuglolov u finalu prestižnog natjecanja

"Možemo reći da je produkcija sadržaja u epicentu svega, televizija stvara taj sadržaj, ostali mediji su samo ekstenzija svega toga. Znači govorimo o dodatnim distributivnim kanalima, a ne o suštinski novim stvarima, prema tome, zato se televizija gleda, a Nova TV u Hrvatskoj zato što ima najbolji sadržaj", rekao je Mavrić.

"Ako govorimo o informativnom programu, radimo najbolji informativni program u državi, nezavisan, moderan, utjecajan itd. S druge strane ako govorimo o zabavnom programu radimo najbolju seriju, najbolji show i zbog toga nam ljudi vjeruju", kaže Mavrić.

Važno je biti i u korak s vremenom, rasti i razvijati se.

"Mi smo itekako prisutni na digitalnim medijima, prisutni smo na društvenim mrežama, Nova TV je dobila kao jedina u Hrvatskoj silver button od YouTube-a za Supertalent, apsolutno smo prisutni, apsolutno poštujemo sve distributivne kanale, želimo i tu biti najbolji u tome što radimo", nastavlja Mavrić.

Uz to što informiraju, mediji kreiraju i promjene u društvu, ali i politici. O tome je na panelu govorio reporter Nove TV Mislav Bago.

"Moje iskustvo govori da mediji mogu učinit puno. Mediji su ključni, ako ništa, da neku aferu drže na životu danima i tjednima i da se propituje javnost i u konačnici politika", kaže Bago.

A propitivalo se u Rovinju i kako pronaći ravnotežu između digitalnih platformi na kojima se provodi sve više vremena i kvalitetnog života.

"Došli smo do toga da se na raznoraznim druženjima, partijima događa to da maknemo te telefone u vreću koja ometa signal da smo mi povezani", zaključuje Mia Kovačić, voditeljica Nove TV.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene