Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ni ova godina nije prošla bez bisernih izjava. Neke od njih su nas nasmijale, neke naljutile, a neke iznenadile. Otkrijte tko se sve (ne)promišljenim javnim nastupom našao na našoj listi izjava za pamćenje 'Ispeci pa reci'.


'Prodao bih mamu za Dinamova tri boda', prošlomjesečna je izjava Zdravka Mamića koju su naši čitatelji proglasili najizjavom 2008. Iako samo jedna u nizu sličnih, s 470 glasova, odnosno 20 posto naših čitatelja našla se na prvom mjestu izjava godine. Gospodar Maksimira na konferenciji za novinare nije izostavio rečenice o značenju Dinama u njegovom životu, pa je klub po važnosti stavio ispred svoje majke. Što bi ona rekla na ekonomsku politiku svoga sina?

Vezani članci Vesna Blašković - 2 Žene koje su rodile u četrdesetima: "Kada sam objavila da sam trudna, na društvenim mrežama dobila sam komentar - djeca imaju pravo na mlade roditelje" Andrej Plenković Plenković kaže da su Turković zvali iz Ureda predsjednika: "Nije on to učinio jer smo mu mi rekli"

>> 'Prodao bih mamu za Dinamova tri boda'

Dobro je da se Simona Gotovac bavi manekenstvom, jer svaku drugu profesiju, sudeći prema izjavama, obavljala bi u najmanju ruku upitnom kvalitetom. 'Hm' - bio je njezin odgovor na pitanje da nastavi niz 1, 2, 3, 4... u emisiji Nove TV 'Pazi zid'.

>> Simona i Ante Gotovac pred 'zidom' 

'Neki pacijenti moraju umrijeti', rekao je Tonči Buble, sada već bivši rukovoditelj Službe za lijekove. Tom je izjavom hrvatskoj javnosti dano do znanja da cijenu života pacijenata koji koriste skupe lijekove, HZZO ne žele platiti. Srećom, Buble je uskoro smjenjen, a Iva Prenđa koja se prepoznala u ovoj izjavi jer boluje od paroksizmalne noćne hemoglobinurije konačno je dobila spasonosni i skupocijeni lijek nakon medijske bure potaknute ovom izjavom.

>> 'Nažalost, neki pacijenti moraju umrijeti'

'Siromašni neka uče', bila je najupečatljivija izjava u akciji Indeks kojom je otkriveno koliko je korupcija rasprostranjena u hrvatskom visokom školstvu. 'Važno je da su ljudi siti', rekao je naš premijer Sanader u trenutku kada prosječna plaća pokriva tek dio potrošačke košarice. Na listi najizjava našao je se i George Bush koji je rekao 'Pozdrav vojnici' za vrijeme svog boravka u Hrvatskoj te Milana Bandića 'Žene ne vole šonje'.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju