Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novoimenovani visoki predstavnik

Inzko: Za BiH najvažnija reforma policije i pravosuđa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoimenovani predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko izjavio je u petak za slovensku novinsku agenciju STA da ga raduje potpora koju je dobio, ali da ga očekuju teški zadaci, osobito reforma policije i pravosuđa.

'Osjećam veselje zbog ukazanoga povjerenja, ali i veliki teret na leđima s obzirom na zadaće koje me čekaju', rekao je Inzko. Austrijski karijerni diplomat, po podrijetlu koruški Slovenac, već je bio veleposlanik u BiH, a zadnjih je godina veleposlanik u Sloveniji.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

'Poznajem sve kulture i jezike na području bivše Jugoslavije, te dvije generacije političara, to je bila moja prednost', rekao je Inzko glede imenovanja.

Veleposlanici najutjecajnijih zemalja svijeta koje čine Upravni odbor Vijeća za provedbu mira (PIC) službeno su u petak u Sarajevu imenovali austrijskog veleposlanika Inzka na mjesto visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini koji će tu dužnost preuzeti za dva tjedna od slovačkog diplomata Miroslava Lajčaka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene