Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novoimenovani predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko izjavio je u petak za slovensku novinsku agenciju STA da ga raduje potpora koju je dobio, ali da ga očekuju teški zadaci, osobito reforma policije i pravosuđa.


'Osjećam veselje zbog ukazanoga povjerenja, ali i veliki teret na leđima s obzirom na zadaće koje me čekaju', rekao je Inzko. Austrijski karijerni diplomat, po podrijetlu koruški Slovenac, već je bio veleposlanik u BiH, a zadnjih je godina veleposlanik u Sloveniji.

Vezani članci Ivana Petrović - 2 Komentar Ivane Petrović: "Kad netko bude optužen, mi odmah moramo provjeravati ima li on slučajno BiH državljanstvo. Vlada već sutra mora poslati u Sabor izmjenu zakona" Koronavirus u Sarajevu, ilustracija Dodik: "Govore u kuloarima o mogućnosti da se raziđemo", Izetbegović: "Radije bih umro nego dopustio da genocidaši zavladaju dijelom BiH"

'Poznajem sve kulture i jezike na području bivše Jugoslavije, te dvije generacije političara, to je bila moja prednost', rekao je Inzko glede imenovanja.

Veleposlanici najutjecajnijih zemalja svijeta koje čine Upravni odbor Vijeća za provedbu mira (PIC) službeno su u petak u Sarajevu imenovali austrijskog veleposlanika Inzka na mjesto visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini koji će tu dužnost preuzeti za dva tjedna od slovačkog diplomata Miroslava Lajčaka.