Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem s jednom stanarkom

Institucije odradile posao tek nakon priče Dnevnika Nove TV: "Mi gospođi ne želimo zlo..."

Institucije su reagirale nakon priče Dnevnika Nove TV o ženi koja je svoj stan u zagrebačkom Središću pretvorila u odlagalište otpada, a susjede dovela na rub očaja.

Manje od 24 sata od uključenja reportera Domagoja Mikića ispred zgrade u zagrebačkom Središću bilo je dovoljno da se institucije trgnu i započnu s rješavanjem problema stanarke koja je svoj stan pretvorila u odlagalište otpada, zbog čega se hodnicima proširio nesnosan smrad.

Mikić je ponovo otišao onamo i razgovarao s predstavnikom stanara Ivanom Augustinom.

"Prvo vam moram zahvaliti jer ste prenijeli našu priču i zahvaljujući vama socijalna služba odjednom je reagirala. Došli su stupiti u kontakt s gospođom i nakon pola sata ona se nije odazivala. Pozvana je policija i gospođa je htjela razgovarati s policajcem, ali kroz zatvorena vrata. Nakon svega toga gospodin iz policije rekao mi je da oni nemaju načina ni razloga za nasilan ulazak", ispričao je Augustin.

Pročitajte i ovo Posljedice oluje - 1 Razorna oluja Ciaran ubio najmanje 13 ljudi, najgore pogođeni naši susjedi: Sirene zavijale više puta, prijeti i ekološka katastrofa

Problem zbog otpada postoji već neko vrijeme, a Augustin ga je kao predstavnik stanara naslijedio od svoga prethodnika.

"Ne znam koliko je dugo on to pokušavao riješiti, ali ja zajedno sa susjedima to pokušavam učiniti već nekoliko mjeseci", rekao je te dodao da je žalosno što su institucije reagirale tek kad su stali pred kameru.

"One bi trebale funkcionirati baš u ovakvim slučajevima. Mi gospođi ne želimo zlo, ne želimo je istjerati iz zgrade. Mi želimo susjedi pomoći i da na kraju i njoj bude bolje jer ovo sigurno ne može biti dobro ni za nju", pojasnio je.

Pročitajte i ovo Horor u Gazi Iz minute u minutu U bombardiranju bolničkog konvoja poginulo 13 osoba: Izraelci objavili zašto su izveli napad

Gospođa, doznao je, nema obitelj, zbog čega to treba dići na višu razinu, odnosno sud.

"Sudski nalog jedini je način da gospođa postane kooperativna. Mi nećemo odustati jer ovo je problem cijele zgrade, a što se tiče toga koliko će brzo institucije reagirati, sad sam malo optimističniji", zaključio je.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene