Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar Milinović

'Ingra blokira podizanje nivoa zdravstvene usluge u RH'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon jučerašnjeg nasilnog pokušaja preuzimanja nove zgrade zagrebačke Klinike za tumore reakcije se ne stišavaju.

U Ingri tvrde da zgradu ne mogu predati Ministarstvu zdravstva jer nisu platili dodatne troškove od šest milijuna kuna. Ministarstvo priznaje samo milijun i pol. Inače, Ministarstvo se poziva da sve radi po preporuci Državnog odvjetništva, a zanimljivo - državno odvjetništvo sinoć nam je poručilo kako nikakvu preporuku nije dalo. Danas su bez dodatnog objašnjenja.

Pročitajte i ovo Ivan Penava i Darko Milinović - 2 Pregovori u tijeku Sprema se nova koalicija? Dva bivša HDZ-ovca uhvaćeni na piću, evo što Milinović kaže o mogućem udruživanju Darko Milinović, Gordan Maras i Hrvoje Krešić Krešendo Hrvoja Krešića Milinović otkrio zbog čega je u 4 ujutro probudio Sanadera: "Doći ću povraćati na Vladu"

'Što se tiče Ingre, Klinika za tumore nije primopredana jer naš član povjerenstva nije dao potpis na primopredajni zapisnik', rekao je Vladimir Čeliković iz odnosa s javnošću u Ingri.

'Mislim da je nekorektno od Ingre da ne da na taj način, zapravo oni blokiraju podizanje nivoa zdravstvene usluge u Republici Hrvatskoj', kazao je Darko Milinović, ministar zdravstva.

I dok se dvije strane sukobljavaju, žalosno, sve se ovo prelama preko leđa pacijenata. Milijune eura vrijedni, svi uređaji koji se nalaze u novoj zgradi više od godinu dana, uopće se ne koriste, dok pacijenti u staroj Klinici leže u podrumu. A neki čekaju mjesecima samo da uopće dođu na red.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene